Hoşgeldiniz  

İstanbul Havalimanı’ndan İlk Tarifeli Seferi Ankara’ya

admin | 31 Ekim 2018 | Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

İstanbul Havalimanı’ndan ilk tarifeli seferi gerçekleştirecek olan Türk Hava Yolları’nın “TK 2124” kodlu uçağı, Saat 11.32’de Esenboğa Havalimanı’na gitmek üzere Ankara’ya hareket etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapımı devam eden dünyanın sayıl hava alanları arasına girecek olan ilk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla 29 Ekim’de açılan İstanbul Havalimanı’ndan ilk tarifeli uçak, saat 11.32’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na gitmek üzere havalandı.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak ile İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ile birlikte çok sayıda basın mensubu da uçak İstanbul Havalimanı’ndan ilk kalkışını gerçekleşt,irerek Ankara’ya uçtu.

Turhan, kontrol kulesinden uçağın kalkış talimatını verdikten sonra kaptan pilotla irtibata geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Hava Yolları’nın (THY) “TK 2124” kodlu İstanbul Havalimanı’ndan Ankara’ya ilk tarifeli seferi gerçekleştirmek üzere hareket eden uçağın yolcularına seslenerek; “ünya sivil havacılık tarihine altın harflerle yazılacak olan bu seyahatin mensupları olarak çok şanslısınız. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağlık, selamet içerisinde gidin, gideceğiniz yere varın ve sağlık selamet içinde eve dönmenizi yüce rabbimden diliyorum.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.