Hoşgeldiniz  

İstanbul Büyükşehir ve İlçe Adaylarına Özel Program

admin | 02 Aralık 2018 | Ataşehir Ak Parti, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İlçelerin bütününün İstanbul’u bir araya getirdiğini kaydeden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özcan, İBB Başkan adayı ile birlikte ilçe adaylarının da açıklanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Açıklanan Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına dikkat çeken Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özcan, Büyükşehir adaylarının bakan ve üst seviyede isimlerden belirlendiğinin altını çizdi.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE ADAYLARI İSTANBUL’A HAS PROGRAMDA AÇIKLANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak en güçlü ismin TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın öne çıktığına işaret eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özcan, Ataşehir’in de aralarında olduğu ilçeler ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının açıklanmasının İstanbul’a özel bir programla yapılabileceğine inandığını kaydetti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının açıklandığı zaman ilçe başkan adaylarının da açıklanacağını, İstanbul’a has program yapılacağını düşündüğünü, İstanbul’a yakışanın da bu olacağına inandığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİRLERİMİZDE BAKAN VE DAHA ÜST DÜZEY İSİMLERİN ADAY

Genel olarak Başkan adaylarının üst seviyede isimlerden oluştuğuna dikkat çeken Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özcan Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurlarına yaptığı açıklamada; “Genel Merkezimizin vermiş olduğu kararlara ve şu ana kadar açılanan belediye başkan adaylarımıza baktığımız zaman özellikle büyükşehirlerimizde Bakan ve daha üst düzey isimlerin aday olarak belirlendirildiğini görüyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU 17

Ataşehir’de Ask parti’den Belediye Başkan aday aday başvurularının tamamlandığını, adaylıkla ilgili kararın beklendiğini kaydeden Av.Ahmet Özcan, açıklamasında “Şu anda Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili 17 arkadaşımızın müracaatı var. Her biri birbirinden değerli, her birinin birbirinden farklı özellikleri var. Gerek bu arkadaşlarımızın içerisinden gerek başka bir yerden de olabilir. Partimizin yetkili kurulları, genel merkezimiz, Genel Başkanımız bunun ile ilgili değerlendirmeyi yapıp, gerekli kararı vereceklerdir. Karar verilene kadar biz müdahil olmadan teşkilatçılık görevlerimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

40 OLAN MECLİS ÜYESİ BAŞVURUSU 150’Yİ BULUR

Özcan, 3 Aralık’ta sona erecek Belediye Meclis üyeliği başvuruları ile ilgili ise; “Belediye meclis üyeliği ve başkan aday adaylıkları başvuruları aynı tarihte başladı. Belediye başkan adaylarımızın başvuru süresi erken bitti. Belediye Meclis üyelikleri başvuruları 3 Aralık’ta sona erecek. Şu ana kadar 40 başvuru var. Bu sayının 150’nin altına düşeceğini sanmıyorum” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DE NİHAT ZEYBEKÇİ, ANLARA’DA MEHMET ÖZHASEKİ

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Ahmet Özcan Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurlarına yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü:

“İzmir’de Nihat Zeybekçi; bir önceki Ekonomi Bakanımız… Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mehmet Özhaseki; Çevre ve şehircilik Bakanlığı yapmış, şu anda genel başkan yardımcımız olarak görev yapıyor.  Yerel yönetimlerde çok bilgili, birikimli bir isim.”

İSTANBUL’DA ADI GEÇEN TBMM BAŞKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM

İstanbul’da da adı geçen isim TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanımız Binali Yıldırım. Meclis Bakanımız diyoruz ama bizim hep Başbakanımız olarak kalacak. Çünkü son Başbakan… Şu ana kadar açıklanmış bir şey yok. Gerek basından gerekse sosyal medyadan okuduklarımıza göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında Binali Yıldırım’ın adı öne çıkıyor. Ben arzu eder miyim? Çok arzu ederim. Binali Yıldırım gibi gerek ulaştırma Bakanlığında, gerek Başbakanlığında, gerekse Meclis Başkanlığında rüştünü ispat etmiş; yaptığı çalışmalarla kendini kabul ettirmiş, kendinden söz ettirmiş ve her yaptığı görevde başarılı olmuş bir kişinin, bir siyasetçinin, devlet adamının İstanbul gibi bir kentin başına gelip bu kenti yönetmesi, İstanbul için büyük bir kazançtır. Ben bu minvalden olmak üzere doğru karar verileceğini düşünüyorum. Binali bey olursa İstanbul için çok isabetli bir karar olacağını düşünüyorum.”

HİZMET NOKTASINDA DEVLET PROTOKOLÜNÜ HİÇE SAYIYOR

“İstanbul’un en büyük sorunu ulaşım… Ulaştırma Bakanlığı yapmış, ulaştırmada Türkiye’nin önünü açmış bir ismin İstanbul’da başarılı olacağına inanıyorum. Burada Binali Yıldırım Beye teşekkür etmek lazım. Ben devlet adamları diyorum böyle insanlara… İnsana hizmet noktasında devlet protokolünü hiçe sayıp, nefsini bir tarafa koyabilmek her babayiğidin harcı değildir. Eğer netleşir Binali Yıdırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu zaman özveriye bakın; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı devlet protokolünde 2’nci sıradan Validen daha aşağıda bir protokolü kabul etmiş olacak. Bu teşkilatlarımızda çalışan arkadaşlarımıza da çok büyük örnek teşkil ediyor. Herkes çeki düzen verip kendisine şöyle bir bakması lazım… Bu devlet adamlarımız, milletimize hizmet etme noktasında protokollerini ir yana koyarak –ben varım- diye biliyorsa; hepimizin, bir görev verildiğinde, tebliğ edildiğinde; hayır deme lüksünün olacağını düşünmüyorum bir teşkilat üyesi ve ilçe başkanı olarak.”

TEŞKİLAT ADABINI, HİYERARŞİSİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİRİSİ

“Binali Yıldırım her hangi bir isim değil. Binali bey teşkilat adabını, hiyerarşisini çok iyi bilen birisi. İstanbul’a gelirken ilçelere çok müdahale edeceğini düşünmüyorum. Dedikodular dönüyor ama Binali Yıldırım çok iyi bir Ak Partilidir. Binali Yıldırım bir şey istiyorsa Ak Parti’nin menfaatine istiyordur.”

BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇE BAŞKANLAR MESAİ ARKADAŞLARI GİBİ ÇALIŞMALI

“İstanbul’u bir bütün olarak değerlendirmek lazım. İstanbul’u ilçeleri ile beraber açıklamak lazım. İlçelerin bütünü İstanbul’u bir araya getiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilçe başkanların mesai arkadaşları gibi çalışmaları gerekir.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.