Hoşgeldiniz  

IŞİD ve Finans Merkezi Meclis Gündeminde

admin | 09 Ekim 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset A- A+

atasehir_meclisIŞİD’in Kobani saldırısı ve Ataşehir Finans Merkezi’nin Torba Yasa ile Ataşehir’den alınarak Ümraniye sınırlarına katılması Ataşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı’ında gündem dışı konuşmalarda IŞİD terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki Kobani kentine saldırısı, finans merkezinin bulunduğu alanın torba yasa ile Ataşehir sınırlarından alınarak Ümraniye ilçesine katılması dile getirilirken, CHP’li üye Süleyman Karadağ; sınır belirlemekte karayolları dikkate alınıyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin bulunduğu Kısıklı semtinin de Ümraniye’ye bağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 1. Yıl Ekim Ayı Toplantısının 1. Oturumunu bayram tatili nedeni ile 08/10/2014 günü Saat 17:00’da yaptı. Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı’nı CHP İstanbul Mv. ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman da izledi.

Başkanlığını 1. Başkanvekili Sadi Özata’nın yaptığı Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısının 1. Oturumu öncesi üyeler aralarında bayramlaştılar. Gündem dışı söz alan CHP ve Ak Parti Grup Başkanvekilleri İlhami Yılmaz ve M. Cevat Arzık grupları adına Kurban Bayramı kutlama mesajlarını dile getirdiler.

Kobani’de Yaşayanlar Varlık ve Yokluk Mücadelesi

Gündem dışı konuşmasında; egemen güçlerin tarih boyunca mazlum halkları katlettiğini ve katletmeye devam ettiğini vurgulayan Ataşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, IŞİD terör örgütünün günlerdir Kobani’yi bombardımana tuttuğunu hatırlatıp; “Bugün Kobani’de yaşayanlar varlık ve yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır.  IŞİD terör örgütü kontrol ettiği alanlarda; Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri ve diğer farklı inanç gruplarını katledecek, kadınlara tecavüz edecekler. Her türlü insanlık suçu işleniyor. Bölgesel ve uluslar arası bütün güçler bu katliama karşı çıkmalıdır. Kobani’de, Şengal’de ve Gazze’de yaşanan insanlık suçlarını görmeyen gözler görmeli duymayan kulaklar duymalıdır” dedi.

Finans Merkezi Gece Yarısı Operasyonu İle Ataşehir’den Alındı

Ataşehir Finans Merkezi olarak bilinen alanın gece yarısı operasyonu ile Ataşehir’den alınarak Ataşehirlilerin haklarının gasp edildiğini belirten İlhami Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’ne götürmek de dahil her yoldan Ataşehirlilerin haklarını savunacaklarını söyledi.

Özellikle Kobani’de yaşananlar ile ilgili İlhami Yılmaz’la aynı düşüncede olduğunun altını çizen Ak Parti Grup Başkanvekili M. Cevat Arzık Torba Yasa ile finans merkezinin bulunduğu alanın Ataşehir’den alınarak Ümraniye’ye bağlanması ile ilgili de; “Bu madedenin Torba Yasa’nın en önemli maddesi sözlerine katılmıyorum. Burada yapılan sonırların doğal sınır olan karayolu ile belirtilmesidir. Yasa hazırlanırken hatalı yazılmış onun düzeltilmesidir” ifadelerini kullandı.

Nergis Parkı, “Şehit Er Musa Aydemir Parkı” Oldu

Önceki oturum tutanak özetlerinden sonra gündemdeki 8 maddeye ilave ek maddenin gündeme alınmasını oylayarak kabul eden Ataşehir Belediye Meclisi, yapılan görüşmeler ve oylamalarla gündemdeki bazı maddeleri ilgili; Plan Bütçe, Hukuk, Tarife ve İmar komisyonlarına gönderdi.

Gündemdeki diğer maddeler oylanarak teklife dönüştükten sonra kabul edilirken bu maddeler arasında yer alan 6. Madde oylanarak Yenisahra Mahallesi’ndeki Nergis Parkı’nın adının “Şehit Er Musa Aydemir Parkı” olarak değiştirilmesine karar verildi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, gündemdeki maddelerin görüşülmesi sonrasında 13/10/2014 günü Saat 17:00’da toplanılmak üzere oturum kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.