Hoşgeldiniz  

İran’dan ABD Üstlerine İntikam Saldırısı: 80 Asker Öldü

admin | 08 Ocak 2020 | Asker, Dünya, Genel, Manşet, Üst Manşet


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

ABD’nin General Kasım Süleymani’yi öldürmesinden sonra Savaş Bayrağı çeken İran Irak’taki ABD üstlerine gerçekleştirdiği saldırıda 80 ABD’li askerin öldüğünü duyurdu.

ABD’nin Kasım Süleymani’yi öldürmesinden sonra Savaş Bayrağı çeken, cenaze töreninde intikam sloganları atan İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü’nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak’ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü’ne balistik füzelerle saldırı düzenlediği duyuruldu.

İNTİKAM YEMİNİ EDEN İRAN IRAK’TAKİ ABD ASKERİ ÜSLERİNE SALDIRDI

ABD’nin Bağdat Havalimanı’ndan ayrılan iki aracı füzeyle yok etmesinin ardından araçlardan birinde bölgenin en korkulan ismi Kasım Süleymani vardı. İran, en önemli komutanının ABD tarafından öldürülmesi üzerine birçok kez intikam yemini etti ve bu gece yarısı beklenen saldırı gerçekleşti. İran’dan atılan füzeler, Irak’taki ABD askeri üslerini hedef aldı.

15 FÜZENİN TAMAMI ABD HEDEFLERİNE İSABET

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaştığı saldırıları ile ilgili açıklamada, İran devlet televizyonu tarafından, Amerikan üslerine füze saldırılarında 80 ABD’li askerin öldüğünü duyuruldu. Televizyonun verdiği bilgiye göre, ateşlenen 15 füzenin tamamı ABD hedeflerine isabet etti, üslerdeki helikopterler ve askeri ekipmanlar ciddi hasar gördü.” Bilgisi paylaşıldı.

İran devlet televizyonu, ABD’den gelecek muhtemel bir misillemeye karşılık İran’ın 100 diğer hedefi vuracağını da aktardı.

Irak ordusundan ülkedeki ABD üslerine saat 01.45 ila 02.15 arasında 22 füze fırlatıldığını açıklamada ise; “Söz konusu füzelerden 17’si Bağdat yakınlarındaki Ayn el Esad üssüne isabet ettiği, Erbil yakınlarındaki koalisyon ana merkezine ise 5 füze geldiği kaydedildi.

KASIM SÜLEYMANİ FÜZE SALDIRILARININ ARDINDAN DEFNEDİLDİ

İran’ın, Irak’taki ABD üslerine füze saldırısı düzenlemesinin ardından İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin naaşı toprağa verildiği belirtiliyor.

İran’dan yapılan açıklamalarda General Kasım Süleymani’nin naaşı memleketi Kerman’da yerel saat ile sabah 6’da toprağa veriliği kaydedildi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF ORANTILI ADIM TAMAMLANMIŞTIR

ABD saldırısına misilleme olarak Irak’taki üstlere saldırı ile açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif: “İran, vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize korkakça düzenlenen silahlı saldırının ardından Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesine göre meşru müdafaa adına orantılı adımlarını atmış ve tamamlamıştır. Gerilimi tırmandırmak ve savaş istemiyoruz, ancak kendimizi herhangi bir saldırıya karşı koruyacağız.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.