Hoşgeldiniz  

İran’da Koronavirüsten Ölenlerin Sayısı 1135’e yükseldi

admin | 19 Mart 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Sağlık A- A+

Tehlikeyle yüz yüze olan sağlıkçıların öz veri ile mücadele ettikleri İran’da Kovid-19’un ortaya çıkmasından bu yana 10 doktor ve 4 hemşire salgında hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çin’de ortaya çıkan Kovid-19 (Koronavirüs), İran’da ilk olarak 19 Şubat’ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı tarafında yapıldığı iddia edilene açıklamada, dün itibarıyla ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 1135’e yükseldiği, vaka sayısının ise 17 bin 361 olduğu açıklamıştı.

Yapılan açıklamaya göre; İran’da her 10 dakikada bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Bir saatte yaklaşık 50 kişi koronavirüse yakalanıyor

Bir araştırtmaya göre Çin ve İtalya ile birlikte koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında olan İran’da gerekli adımların atılmaması halinde ölü sayısının 3,5 milyona kadar çıkabileceğini ortaya koydu.

İran devlet televizyonundan yapılan açıklamada; ülkedeki yeni tip koronavirüs vakalarının sayısı 17 bini geçtiği, virüsün neden olduğu COVID-19 hastalığından ölenlerin sayısı ise 1135 olduğu duyuruldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.