Hoşgeldiniz  

İran, ‘176 Kişinin Kaybettiği Uçak İnsani Hatadan Düştü’

admin | 11 Ocak 2020 | Asker, Dünya, Genel, Manşet


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

İran’da düşen ve 176 kişinin hayatını kaybettiği Ukrayna uçağının insani hata ile düşürüldüğünü kabul eden İran Genelkurmay Başkanlığı uçağın istenmeden düşürüldüğünü açıkladı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Tahran yakınlarında düşen ve 176 kişinin öldüğü Ukrayna yolcu uçağına ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna uçağının insani hatayla “istenmeden” füze ile düşürüldüğünü açıkladı.

Tahran yakınlarında düşen ve 176 kişinin öldüğü Ukrayna yolcu uçağına ilişkin İran’dan beklenen açıklama geldi.

İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna uçağı havalimanından ayrılırken hassas bir askeri merkeze yakındı. Düşman bir hedefin yüksekliğindeydi. Bu koşulların ardından maalesef insani bir hatayla hedef alınmış ve İran vatandaşları ve yabancı uyruklu bir dizi kişinin ölümüne sebep olunmuştur.” ifadeleri kullanıldı. Uçağın düşman unsuru zannedildiği aktarıldı.” İfadelerine yer verilerek; başsağlığı mesajının iletildiği hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dilendi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı düşmüş, 176 yolcudan kurtulan olmamıştı. İranlı yetkililer, uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını açıklamıştı.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.