Hoşgeldiniz  

İmamoğlu’ndan TBB Kongresine Tepki: Nezaketsiz Bir Gün Yaşandı

admin | 15 Ocak 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’nin davetlisi olarak Ankara’da düzenlenen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katıldı.

Davette, İBB’ye, sinyalizasyon konusundaki çalışmaları dolayısıyla ödül verileceği, İmamoğlu’nun ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağı kaydedildi.

İMAMOĞLU’NDAN TBB’YE KONGRE TEPKİSİ: “180 DERECE FARKLI BİR PSİKOLOJİ İLE SÜREÇ YÖNETİLDİ”

Kongrenin davette belirtildiği programla ilerlemesi üzerine İmamoğlu ve beraberindeki CHP’li büyükşehir belediye başkanları kongreye devam etmeme kararı aldı.

Konuşmacı olduğu panele katılmayacağını ifade eden İmamoğlu, gazetecilerin yaşananlara ilişkin sorularını yanıtladı.

DAVETE İNCELİK GÖSTERİP, EKSİKSİZ KATILMAYA ÇALIŞTIK

Kongre öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, randevu talebi içerikli 4 sayfalık bir mektup sunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bilişim teknolojileri ile ilgili belediyelerimizin hazırladığı projeler var. Bunlar herhalde seçici kurullar tarafından çalışıldı. Bizim de sinyalizasyonla ilgili bir kurumumuzun çok özel yazılım çalışması vardı. Onla ilgili ödül uygun görülmüş. Her belediyemizin çok değerli projeleri vardı. Ama bize yapılan davetin inceliği şurada: ‘Sizin katılmanızı çok arzu ediyoruz. Mutlaka olmanız bizim için değerli. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı’mız ödülü size verecek, takdim edecek. Sizin de özellikle bilişim, yüksek teknoloji, akıllı şehirler ile ilgili düşüncelerinizi alacağımız bir sempozyuma katılmanızı istiyoruz.’ Bu kadar güzel, bu kadar nezaketli davete hepimiz incelik gösterip, eksiksiz buraya katılmaya çalıştık. Ama 180 derece farklı bir psikoloji ile süreç yönetildi. Tekrar söylüyorum bunu söyleyenler TBB’nin gerçek ev sahipleridir” dedi.

“NEZAKETSİZ BİR GÜN YAŞANDI”

İmamoğlu’na sorulan ilk soru, “İçeride aslında Sayın Bakan ve Cumhurbaşkanı, doğrudan isim vermedi ama hedeflerinde Kanal İstanbul, dolayısıyla siz vardınız. İçerideki konuşmaları nasıl değerlendiriyorsunuz” oldu. İmamoğlu, bu soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) hazırladığı ve özellikle yüksek teknoloji ile ilgili belediyelerin ortaya koyduğu projelerin paylaşıldığı ve sunulduğu bir fuar. Ekinde de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bizi selamlayacağı bir konuşma. TBB Başkanı Sayın Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Hanım’ın, özel kalemi arayarak, benim gibi diğer belediye başkanlarımıza ödül verileceği ve bu ödülleri de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vereceğini ifade ederek davet etti. Biz, buraya katılmaya özen gösterdik. Sebebi; bilmeyenler için söyleyelim, TBB bizim. Yani Türkiye’deki bütün belediyelerin bütçelerinden para kesilerek yönetilen bir kurumdur. Doğaldır ki, şu anda TBB, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi ilk sıraları teşkil eden belediyelerin bütçesi ile bu arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar. Ama bugün, ne yazık ki nezaketsiz bir gün olmuştur. Burada bütün belediyeler var. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bakanlar, Türkiye’nin atanmış, görevlerini yapmak zorunda olan bakanları. Örneğin, yüksek teknoloji konuşulacaktı. Ben zannettim ki, yüksek teknoloji ile ilgili bilişim ile ilgili yazılım ile ilgili Teknoloji Bakanı çıkacak, son beş yılda niçin 107 milyar dolar açık verdiklerini, ihracatla ithalat arasındaki farkın niçin 107 milyar dolar olduğunu açıklayacak, daha çok iş yapmamız gerektiğini söyleyecek, hep beraber bu işi üstlenelim diyecek. Onu demedi. Teknoloji Bakanı, ne alakası varsa bir su yolundan bahsetti. Peşinden, Şehircilik Bakanı keza.. Bütün bunlar yanlış ve katılmadığımız bir metot. Dediğim gibi nezaketsiz bir gün yaşanmıştır. Kaldı ki biz, kanalı elbette tartışabiliriz. İstiyoruz da zaten. Kaldı ki ben, defalarca, ‘Davet edin gelelim, anlatalım sunum yapalım Sayın Cumhurbaşkanım’ diye kendilerinden talepte bulunduk.”

BRİFİNG VERMEK İSTEDİĞİMİ DİLE GETİRDİM

“Benim için bugünün en kıymetli anı, kendilerine bu talebemi yenilediğim dört sayfalık mektubumu vermekti. Gördüğüm kadarıyla da Sayın Bakan’ın konuşması devam ederken ilgisini benim mektubuma döndürmüştü, onu okuyordu. ‘İmamoğlu metroyu durdurdu. Hiç arsa hareketi yok. Bizim hiçbir su sorunumuz yok. Melen Barajı sorunu yok’ deyip, Sayın Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgiler aktardıklarını, beni kendilerine brifing vermek istediğimi dile getirdim. Ben şöyle düşünüyorum: Ben, 16 milyon insanın belediye başkanıyım. Sayın Cumhurbaşkanı da bizim hemşehrimiz ailesiyle beraber. Ben de bu ülkenin en değerli, en büyük kentinin belediye başkanıyım. Dolayısıyla bu hakkımı talep ediyorum, istiyorum, istirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’na bunu yazılı verdim. Vicdanıyla, adaletiyle bu daveti bekliyorum kendilerinden. Umarım en yakın zamanda olur.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.