Hoşgeldiniz  

İmamoğlu: Korona Virüsle Dünyaya Örnek Mücadele Verelim

admin | 20 Mart 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Sağlık, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs (Kovid) salgını ile ilgili çalışmalar hakkında açılama yaparak; “Dünyaya örnek mücadele verelim.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Hep birlikte mücadele vereceğiz.”

Küresel salgının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri açıklarken, “Ülkemizde ne yazık ki hem ölüm, hem de vaka sayısı artıyor. Yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tedavisi süren hastalarımız var. Bir an önce sağlıklarına kavuşması için dua ediyorum. Hep birlikte mücadele vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

DÜNYA VE ÜLKE OLARAK GÖRÜNMEYEN DÜŞMANLA SAVAŞ HALİNDEYİZ

İmamoğlu, “Dünya ve ülke olarak görünmeyen bir düşmanla savaş halindeyiz. Radikal düşmana karşı radikal tedbirler almamız, Bakanlığımızın almış olduğu tedbirlere biz de koruyucu önleyici tedbirler alarak yolumuza devam ediyoruz.” Dedi.

GECE VE HAFTASONU EK SEFERLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Koronavirüs (Kovid) salgını mücadelesi çalışması ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce Büyükşehir olarak başlattıkları gece ve haftasonu ek seferlerini geçici olarak durdurduklarını söyledi.

SEFERLERDE HAREKETLİLİĞİ AZALTACAK YENİ DÜZENLEME

İBB olarak koronavirüsle ilgili aldığımız yeni tedbirlerimizi İstanbullularla paylaşıyoruz.

İBB olarak koronavirüsle ilgili aldığımız yeni tedbirlerimizi İstanbullularla paylaşıyoruz.

İBB TV paylaştı: 20 Mart 2020 Cuma

Koronavirüs (Kovid) salgını mücadelesi kapsamında İstanbul’da zaten kapalı olan işletmeler nedeni ile azalan ihtiyacı göz önüne de alarak, virüsün yayılımını artıracak hareketlilikten kaçınılması gerektiğini kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu durumu dikkate alarak seferlerde yeni düzenlemeye gidildiğini kaydetti.

60 YAŞ ÜSTÜ SEYAHATLER MÜMKÜNSE SIFIRLANMALI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah ve akşam, işe gidiş gelişlerin olduğu pik saatler dışında gerekli koşulların sağlanacağı rahatlıkta ulaşımın sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, yüzde 70’e kadar varan azalmanın yaşandığı 60 yaş üstü seyahatlerin mümkünse sıfırlanması gerektiğini, kendi sağlıkları için bu yaş gurubunun evlerinde kalmalarının daha doğru olacağını belirtti.

SEMT PAZARLARINDA MESAFELİ TEDBİR

İlçe belediyeler ile yapılan çalışmalarda alınacak tedbirleri değerlendirdiklerini sokak ve kamuya açık alanlarla birlikte semt pazarlarında da gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pazar tezgahlarının aralıklı kurulma kararı alındığını, pazarcı esnafının da eldiven ve maske ile birlikte benzer tedbirler konusunda uyarıldığını vurguladı.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR MÜCADELE VERELİM

Koronavirüs (Kovid) salgını mücadelesi İstanbullulardan işbirliğini isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hep birlikte dünyaya örnek olacak bir mücadele örneği vereceklerine inandığını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.