Hoşgeldiniz  

İmamoğlu, ‘İstanbul, Sokağa Çıkma Yasağına Hazır’

admin | 08 Nisan 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

FOX TV’de canlı yayınlanan “Çalar Saat” programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

canlı yayınlanan “Çalar Saat” programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için sokağa çıkma yasağını tekrar gündeme taşıdı.

İstanbul’un aralarında olduğu büyükşehirler için yeni kurallar getirildiğin kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında katıldığı İsmail Küçükkaya’nın programında, insanların hala sokakta olduğuna dikkat çekerek, “20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildi. Ondan sonra, çalışan 18-20 yaş kısmı eklendi. Büyük bir azalma bekleniyordu. Örneğin; yasağın olmadığı pazar günü, 350 bin civarında toplu taşıma kullanımı vardı ama pazartesi, yasağın olduğu gün, bu rakam yine 900 bin toplu taşıma kullanımına çıktı. İnsanlar, hala seyahat ediyor.” Dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, “ Özel araçlarda da iki pazartesiyi kıyasladığımızda, ne yazık ki yüzde 13-14 artış vardı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yasak getirildiğinde, aradaki yaş diliminde kalan toplumun yüzde 64’üne “Serbestsin diyorsun”. Bu yasağın sürece bir katkısı olmuş mudur? Olmuştur ama çok cüzi. 1 milyon 100 bindi geçen pazartesi toplu taşıma, bu pazartesi 900 bin. Bu, yeterli değil.” Diye konuştu.

İstanbul’da tecritin sağlanması için sokağın kısıtlanması gerektiğine işaret eden Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın programındaki açıklamalarında “Herhangi küçük bir şehir değil İstanbul. Bu yüzden ısrar ediyoruz sokağa çıkma yasağında. Bu, Ekrem İmamoğlu’nun şahsi ısrarı gibi algılanmasın. Bunu ben söylemiyorum; bilim kurullarımız söylüyor. Kesinlikle “tecrit” diyorlar. Bizim tahminlerimize göre; 300-350 bin insanın İstanbul’a hizmeti söz konusu. Böyle bir tecrit sağlandığında, İstanbul’da 2 ile 3 hafta içinde bulaşmanın hızı yavaşlayacak ve aşağı doğru inecek. Zaten şehir buna hazır.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.