Hoşgeldiniz  

İmamoğlu: ‘Dünyanın ekonomik senkronizasyona ihtiyacı var’

admin | 17 Mart 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmcilerle bir toplantı gerçekleştirdi.

İmamoğlu, “Dünyanın ekonomik anlamda bir senkronizasyona ihtiyacı var. Sadece İstanbul’u, Türkiye’yi çözmekle de yetmiyor. Dünya bir bütün. Bazı zincirlerin halkalarını takip edip, yeni ekonomik yorumlara ve teorilere de dünyanın muhtaç olduğunu görüyoruz. Hepimize bu anlamda kolay gelsin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde hemşehrilerine sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla seslendikten sonra, öğle saatlerinde de turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. İmamoğlu’nun Saraçhane’deki makam odasında gerçekleştirilen toplantı, dünyayı sarsan koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizm sektörünün temsilcilerine kolonya ikram edilmesiyle başladı. Sektör temsilcileri, toplantı masasına, önlem amaçlı olarak aralarında birer sandalye boş bırakarak oturdu. İmamoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından şu açıklamayı yaptı:

“DÜNYANIN EKONOMİK ANLAMDA SENKRONİZASYONA İHTİYACI VAR”

“Turizmim, en fazla etkilenen sektör olduğunun farkındayız İstanbul’da. Veriler oldukça çarpıcı ve üzücü. Bu anlamda turizm sektörünün çok kıymetli temsilcileriyle, Turizm Platformu’muzla bir araya geldik. Elbette ki devletimizin aldığı tedbirler var. Bunları daha da önemli tedbirlerle pekiştirecektir; ama şehirlerde de almamız gereken tedbirler var. Moral, motivasyon açısından da birbirimizi desteklememiz gerektiği hususuyla bir araya geldik. İnşallah bu süreci, sonuna kadar ve en az sıkıntıyla atlattığımız taktirde de sektörün hazırlıklı olmasını da sağlamak lazım. Bu konuda da İBB ya da ilçe belediyeleri olarak yapmamız gereken hususlar var; bunları değerlendirdik. Gerçekten dünyanın ekonomik olarak, sosyal olarak, ticari anlamda birçok açıdan yeniden yorumlanması gereken hususları var. Bu bağlamda hepimizin dersler çıkartması gerekiyor elbette. İnşallah en hızlı şekliyle atlatırız. İnşallah en hızlı şekliyle dünya bunu atlatır. Dünyanın da ekonomik anlamda bir senkronizasyona ihtiyacı var. Sadece İstanbul’u, Türkiye’yi çözmekle de yetmiyor. Dünya bir bütün. Bazı zincirlerin halkalarını takip edip, yeni ekonomik yorumlara ve teorilere de dünyanın muhtaç olduğunu görüyoruz. Hepimize bu anlamda kolay gelsin. Önemli bir sınav veriyoruz. Önemli bir kriz yönetiyoruz.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.