Hoşgeldiniz  

İmamoğlu, ‘Birlikte İstanbul’u Ayağa Kaldıracağız’

admin | 27 Haziran 2019 | İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Mazbatasını aldıktan sonra İBB Başkanlığı’nı devralan Ekrem İmamoğlu daha sonra Saraçhane’deki belediye binası önünde otobüsten kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’un bayramının İstanbul’a hayırlı olmasını dileyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati 23 Haziran’da milletin çalıştırdığını ifade ederek; “Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez. Milletin iradesini hiç kimse ama hiç kimse yok sayamaz. Milletin iradesine ve milletin emanetini iade etmeye çalışırsanız millet de öyle bir karar alır ki, bunun önünde hiç kimse ama hiç kimse duramaz. Sizler bunu ispat ettiniz. İstanbul bunu ispat etti. Milletin iradesini yok sayanlara, alın 806 bin defa millet iradesini İmamoğlu’na teslim ediyorum dedi. Millet iradesi öyle bir ders verdi ki, ‘Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi’ dedi. İstanbullu dedi ki, benim adalet duygularımla oynayamazsınız, İstanbullu dedi ki, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Diye konuştu.

TÜRKİYE HERHANGİ BİR ORTADOĞU ÜLKESİ DEĞİLDİR

İstanbulluların 23 Haziran’da Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan bağlılığını tescillediğinin altını çizen İmamoğlu, “Bu tescil dünyaya da şunu gösterdi; Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir, Türkiye damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır. Ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum, hiç ayrım yapmaksızın. Hep beraber demokrasiye verilen zararı tadil ettik. Demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık. O bir avuç insan yok hükmündedir. Eşitiz biz. Zengini, fakiri eşitiz. Eşitlik duygusu çok önemli. Yok ayrımcılık, Türk, Kürt herkes eşit. Ermeni’si, Rum’u, Süryani’si, Yahudi’si, Arab’ı, Arnavut’u herkes eşit. Milletçe biriz biz biriz.” Dedi.

23 HAZİRAN BÜYÜK BİR MESAJI VERMİŞTİR İSTANBUL’A

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında; “Sünni’si Alevi’si hep bir aradayız. Hristiyan’ı, Musevi’si birlikte mutlu olacağız. Birlikte mutluluk yaşatacağız bu kente. 16 milyon bütün hemşerilerimi, 16 milyon vatansever olarak bu millet için, bu devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter biliriz. 23 Haziran bir kez daha büyük bir mesajı vermiştir İstanbul’a.” İfadelerine yer verdi.

BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI EKİP ARKADAŞLARINA VE DESTEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR

İstanbul seçimi sırsında birlikte çalıştığı ekip arkadaşlarına ve destekçilerine teşekkür eden İmamoğlu, İttifak üyesi partiler ile gönüllülere de teşekkür ettiği konuşmasında; “İttifak partilerimize teşekkür ediyorum. Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bugüne getiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İttifak partimiz İYİ Parti’ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer genel başkanı sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Partilerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, onların nezdinde ilçe başkanlıklarına, kadın, gençlik kollarına, milletvekillerine, parti meclisi üyelerine, genel başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum. Canan Kaftancıoğlu’na, Buğra Kavuncu’ya teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

İSTANBUL GÖNÜLLÜLÜĞÜ KAVRAMI SADECE SEÇİMLE KALMAYACAK

Seçim sürecinde demokrasiye katkı sundukları için, bize destek veren, vermeyen tüm siyasi partilere teşekkür eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul gönüllülüğü kavramı sadece seçimle kalmayacak, bugün itibarıyla bütün İstanbul’u İstanbul Gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Değerli dostlar, güzel insanlar Haziran ayı itibarıyla bu önemli kampanyamıza destek olan, yanımda olan kampanya çalışanlarına, basın danışmanıma, basın heyetime, bütün danışmanlarıma, yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, emekçilerime, bu meydanları bize hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin yaratıcı insanlarına, Türkiye’nin iş insanlarına, Türkiye’nin emekçilerine kısacası o büyük kalpleriyle İstanbul’un çocuklarına teşekkür ediyorum. Enerjisiyle beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan İstanbul’un gençlerine teşekkür ediyorum. İstanbul’un kadınlarına teşekkür ediyorum. Toplumun vicdanlı kadınlarına, bu şehrin beyefendilerine, insanlarına, güzel hemşerilerime teşekkür ediyorum.” Dedi.

SÖZ VERDİĞİM GİBİ İSTANBUL’DA İSRAF BİTECEK

İstanbul’da israfın biteceğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un nimetlerini 16 milyona eşit dağılmasını sağlayacağını kaydedip, “Söz verdiğim gibi İstanbul’da israf bitecek, tasarruf başlayacak. Gelir adaleti başlayacak. Hakça, hukuka uygun eşit bir şekilde İstanbul’un nimetlerini 16 milyon insana paylaştıracağım. Biliyorum benim sefer görev emrim çıktı. Kendimi bu şehrin insanlarına, kendimi bu şehrin çocuklarına, gençlerine adayacağım ve sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti. Hiçbir lüksümüz yok. Gece gündüz çalışmamız lazım.” Diye konuştu.

BİRLİKTE İSTANBUL’U AYAĞA KALDIRACAĞIZ

İmamoğlu konuşmasını, “Birlikte İstanbul’u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına mali anlamda hazır olan iş insanlarına sesleniyorum. İlk etapta başta kreş kampanyamız olmak üzere çocuklara ve sosyal anlamdaki birçok projemize eşlik etmelerini bekliyorum. İstanbul’un her kesimini bu süreçte seferberliğe davet ediyorum. Kıymetli dostlar, biz bu şehrin inançlarını, kurucu değerlerini hep birlikte var edeceğiz. Şehrin her kesimini, insanlarına saygınlık kazandıracağız. Göreceksiniz başka bir mutluluk, sevgi, saygı ve huzur ortamı inşa edeceğiz.” İfadeleri ile sürdürdü.

BAŞKA İŞLER PEŞİNDE KOŞUYORSA BENİM ONUNLA İŞİM OLMAZ

İmamoğlu, “Otobüste, metroda yaşlı bir hemşerimize, hamileye, engelliye yol vereceğiz, yerimizi vereceğiz, kibar, uygar İstanbullular olacağız. Biz bu şehrin her anını sizinle paylaşacağız. Şeffaf, katılımcı bir İstanbul olacağız. Hiç kimseyi dışarıda bırakmayacağız. İstanbul adil bir kent olacak. Hızlıca hizmet üretecek. Buradan duyurmak istiyorum, işine sahip, alın teri döken ve bu şehir için çalışan kişiye partiye değil 16 milyon İstanbul için çalışan, her büyükşehir belediye çalışanın yeri başımın üstü. Ama başka öncelikleri olan varsa, iş hukukuna, iş ahlâkına göre davranmıyorsa, belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla beraber işim olmaz.” Dedi.

BU ŞEHİRDE KAYNAKLARI ADİL DAĞITMAYA GELİYORUZ

İstanbul’un hoşgörü şehri olacağını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, konuşmasını öyle sürdürdü: “Liyakatiyle çalışanları başımızın üstünde tutacağız. Bu şehirde biz, onlar diye bir ayrım olmayacak. Biz bu şehrin 16 milyon insanını rengi, ahengi olarak görüyoruz. Biz bu şehirde kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz. Bu şehir bir hoşgörü şehri olacak.”

“SEÇİMİN KAZANANI İSTANBUL VE TÜRKİYE’DİR”

Şunu bilin, seçimin kazananı biz ya da buradakiler değil. Seçimin kazananı İstanbul ve Türkiye’dir. Benden önce bu şehre iyi işler yapmış kim varsa teşekkür ediyorum. Bu şehre emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz bu şehrin yaşayanlarını barıştıracağız. Siyasette kirli dili yok edeceğiz. Partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat, adalet var.”

 GURUR DUYACAĞINIZ İŞLER YAPACAĞIZ

“Ne demiştik? Yolumuz uzun. Ne demiştik? Heyecanımız var, gençliğimiz var. Çalışacağız ve başaracağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Allah şahit, çok çalışacağım, benimle gurur duyacağınız işler yapacağız. Bize hatamız olduğunda lütfen bizi uyarın. Bize önerilerinizi yollayın. Bizi yalnız bırakmayın. Bizi eleştirin. Bizim arkamızdan başka işler çevirenler varsa onlardan da bizi koruyun. Var mıyız?”

“GALATASARAYI, FENER, BEŞİKTAŞI’YLA ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ”

“Biz şunu söylüyoruz; Bu şehrin çoğunluğu millet, bu şehrin insanları hizmet bekliyor. Biz ne dedik? Kişilere değil partilere değil biz İstanbul’a hizmet etmeye geliyoruz. Bu şehrin güzel renkleriyle, çok güzel işler başaracağız. Tüm takımlarıyla Galatasaray, Fener’i, Beşiktaş’ıyla çok güzel işler başaracağız.”

“KENDİMİ 16 MİLYON İSTANBUL’A EMANET EDİYORUM”

“Bana dualarınızı esirgemeyin. Yardımınıza, desteğinize ihtiyacım var. Ben kendimi 16 milyon İstanbul’a emanet ediyorum. Sizlerle birlikte çok güzel işler başaracağız. Sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Hepinizi çok seviyorum. Her şey güzel olacak.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.