Hoşgeldiniz  

İlk Yardım Eğitimi Alan Gülşah Tunca Eren Hayat Kurtardı

admin | 08 Nisan 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Sağlık, Üst Manşet A- A+

İstanbul Sultangazi’de eşiyle pazardan dönerken kalp krizi geçiren Yaşar Ağıl (70)’a müdahale eden Gülşah Tunca Eren, aldığı ilk yardım eğitimi ile 3 kez yaşama döndürdü.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlk yardım eğitimi alan Gülşah Tunca Eren, İstanbul Sultangazi’de eşiyle pazardan dönerken kalp krizi geçiren Yaşar Ağıl (70)’a müdahale ederek yaşama döndürmüş ve Ambulans ile acil servis ekibi gelene kadar hayatta tutmayı başarmıştı.

İLK YARDIMDA ÖRNEK DAVRANIŞA ÖDÜL

Sultangazi’de eşiyle birlikte pazardan dönerken kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Yaşar Ağıl ilk müdahaleyle yapıp kalp masajı ile hayata döndüren Gıda mühendisi Gülşah Tunca Eren’e ilk yardımda örnek davranışı nedeniyle Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından plaket verildi.

TENEFFÜS VE KALP MASAJIYLA YAŞLI ADAMI HAYATA DÖNDÜRDÜ

İlk yardım eğitiminin insan yaşamındaki, önemin öne çıkartan olay yaklaşık 1 ay evvel İstanbul’un Sultangazi İlçesinde yaşandı. Sultangazi’ye bağlı Cebeci Mahallesinde eşiyle beraber pazardan dönen 70 yaşındaki Yaşar Ağıl aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Bu sırada otomobiliyle seyir halindeki Gıda mühendisi Gülşah Tunca Eren, durumu fark ederek yardıma koştu. Yaşlı adamın kalp krizi geçirdiğini fark eden Gülşah Tunca Eren, suni teneffüs ve kalp masajı yaparak yaşlı adamı hayata döndürmeyi başardı. Eren, kalp masajı yaparken, çevredeki vatandaşlar ise sağlık ekiplerine haber verdi.

Recep Kenan paylaştı: 6 Nisan 2019 Cumartesi

KALP KRİZİ GEÇİREN YAŞAR AĞIL’I 3 KEZ YAŞAMA DÖNDÜRDÜ

Ambulans gelene kadar suni teneffüs ve kalp masajı yapan Gülşah Tunca Eren, kalp krizi geçiren Yaşar Ağıl’ı 3 kez yaşama döndürdü. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri 70 yaşındaki Yaşar Ağıl’ı yakındaki bir özel hastaneye götürdü. Yaşar Ağıl (70), yoğun bakımda tedavi altına alındığı hastanede, 13 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetti.

İLK YARDIM EĞİTİMİNİN HAYAT KURTARMAKTAKİ ÖNEMİNİ VURGULADI

Yoldan geçerken yerde yatan yaşlı adamı gördüğünü, hiç beklemeden aldığı eğitimin de verdiği cesaretle kalp krizi geçiren Yaşar Ağıl (70)’a müdahale ederek 3 kez yaşama döndürdüğünü vurgulayarak yaşadığı olayı aktaran Gülşah Tunca Eren, yakın bir zaman önce ilk yardım eğitimi aldığını belirtip, ilk yardım eğitiminin hayat kurtarmaktaki önemini vurguladı. Eren, vatandaşların; milletimizin ve devletimizin her konuda güvendiği Türk Kızılayı’nın verdiği ilk yardım eğitimini almalarını tavsiyesinde bulundu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.