Hoşgeldiniz  

İlhami Yılmaz, ‘Atatürk’ten de Cumhuriyet’ten vazgeçmiyoruz

admin | 29 Ekim 2018 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Fener Alayı yürüyüşü yapıldı. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Moğollor Gurubu Konseri ile sona erdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Doğu Ataşehir’de Ataşehir Bulvarı’nda başlayan Fener Alayı’na Ataşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi ile CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş da katıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA ATAŞEHİR’DE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümü Ataşehir’de büyük coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen cumhuriyet konulu söyleşiler, resmi tören ve bisiklet kortejinin ardından fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Fener alayının sonlandığı Cumhuriyet Meydanı’nda Moğollor Gurubu Konser verdi.

CUMHURİYET LİYAKATA DAYALI ADALET SİSTEMİDİR

Konser öncesi bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümünde sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün dünya devletleri arasında her şeye rağmen başımız dik, göğsümüz dışarıda yürümeyi başarabiliyorsak; bunu 95 yıl önce bu ülkeye, bu topluma layık olduğu rejimi, yani cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Bir ulusun kaderinin değiştiği bu günü kutlamanın keyifli telaşındayız. Bu telaş Cumhuriyetimizin bize kazandırdıklarından kaynaklanmaktadır. Cumhuriyet liyakata dayalı adalet sistemidir. Bizler Ne Atatürk’ten nede Cumhuriyetten vazgeçmiyoruz. Vazgeçmeyeceğiz… Bugün burada cumhuriyete ve onun kazanımlarına, değerlerine, ilkelerine gönülden bağlılığınızı bir kez daha gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.