Hoşgeldiniz  

İlgezdi: Sivas Kongresi Kurtuluştan Kuruluşa Umudumuz

admin | 03 Eylül 2019 | Ataşehir CHP, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi Sivas’ta 100. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın açıklaması “Sivas Kongresi Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşıdır.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Sivas’ta Sivas Kongresinin 100. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında “Sivas Kongresi, şgal güçleri tarafından dayatılan tutsaklığa top yekün direnen ülkemin çelikleşen iradesidir.” Dedi.

İlgezdi: Sivas Kongresi kurtuluştan kuruluşa giden yolda onurumuz ve umudumuzdur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin Basın Açıklaması:

Değerli Basın mensupları; 100’üncü yıldönümünü kutlayacağımız Sivas Kongresi “kurtuluştan kuruluşa” giden yolda onurumuz ve umudumuzdur. Açlığa ve yoksulluğa; Acıya ve yoksunluğa; Sefalete ve işgale karşın umudunu yitirmeyen; karanlığın üzerine cesaretle, inançla ve kararlılıkla yürüyen bu milletin birer evladı olmaktan gurur duyuyoruz.

Biliyoruz ki Sivas Kongresi; Kuvayı Milliye’dir. İşgal güçleri tarafından dayatılan tutsaklığa top yekün direnen ülkemin çelikleşen iradesidir.

Bağımsızlığı yüreğinde hisseden Tıbbiyeli Hikmet’in mücadelesidir.

Özgürlük uğruna ölümü göze alan Şerife Bacı’nın, Gördesli Makbule’nin, Satı Kadının, Nezahat Onbaşının, Kara Fatma’nın cesaretidir.

Cepheye giden kınalı kuzularını bekleyen Anadolu kadınının duasıdır. Geride kalanların gözyaşıdır.

“Ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım” diyerek gözünü kırpmadan ateşe yürüyen Mehmetçiğin “Ya istiklal, ya ölüm” inancıdır.

Sivas Kongresi; “Hâkimiyet kayıtsız şartındır milletindir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşıdır.

Bugün 100 yıl önce bağımsızlığı ve özgürlüğü bize miras bırakanlara karşı görevimiz vardır.

Sivas Kongresiyle şekillenen Anadolu devrimi gücünü yurttaşlarımızın eşitliği ve bütünlüğü ilkesinden almaktadır.

Atatürk devrimlerinin yol göstericiliğinde, Cumhuriyetimizi ileriye taşımak ve onu sonsuza değin yaşatmak en önemli sorumluluğumuzdur.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurultayı olarak kabul ettiğimiz Sivas Kongresi’nden aldığımız güçle, bağımsızlık mücadelemizi başarıya ulaştıranlara sözümüz var:

Emperyalizme, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye, kurulu düzene, imtiyazlara ve gücünü halktan ve haktan almayan her türlü anlayışa karşı 100 yıl önceki gibi kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Aynı inançla vurguluyoruz ki; hiçbir ayrım yapmadan bütün yurttaşlarımızı değerleri, kimlikleri, kültürleri ve hakları ile kucaklayacağız.

Temel insan hak ve özgürlüklerinden taviz vermeden daha demokratik ve katılımcı bir toplumu ilmek ilmek öreceğiz. Her türlü eşitsizliğe karşı ulusal dayanışma duygularımızı güçlendirecek, yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarımızı yeniden güçlendireceğiz.

En büyük güvencemiz milletimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın inançla sahiplendiği Sivas Kongresi’nin toplanışının 100. yıldönümünü kutluyoruz. Başta büyük Atatürk olmak üzere, Kongre’nin tüm katılımcılarını saygı ve rahmetle anıyor, Kongre’ye ev sahipliği yapmış olan Sivaslılara şükranlarımızı sunuyoruz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.