Hoşgeldiniz  

İlgezdi, ‘Şiddeti Protesto Eden Kadınlara Şiddet Uygulandı’

admin | 27 Kasım 2019 | Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Taksim’de kadınlara şiddet uygulanmasını kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Taksim’de kadınlara şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirerek, “Şiddeti protesto eden kadınlara uygulanan şiddet eril zihniyeti gözler önüne serdi” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi bir basın açıklaması yaparak Taksim’de şiddete karşı yürüyen kadınlara uygulanan şiddeti kınadı.

CHP’li İlgezdi tüm Türkiye’de kadınların 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete karşı protestolarda bulunduğunu hatırlatarak, “Maalesef Taksim’de kadınlar Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde şiddete uğradılar. Şiddeti protesto eden kadınlara uygulanan şiddet eril zihniyeti gözler önüne serdi” diye konuştu.

“Kaymakamlığın yürüyüş iznine rağmen polis yürüyüş yapan kadınlara plastik mermi, biber gazı ve jop ile şiddet uyguladı” diyen İlgezdi, kadınların hangi söylediği, hangi taşıdığı pankart huzuru ve güvenliği bozdu  diye sordu.

Gamze Akkuş İlgezdi, atılan sloganları ve taşınan pankartları hatırlatarak, ” ‘Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’ diyen kadını joplamak, ‘Hayatımızı Savunuyoruz’ diyen kadına plastik mermi sıkmak, ‘Erkek şiddetine son’, ‘Tesadüf değil erkek şiddeti’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Kadınlar birlikte, birlikte güçlü’, ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz’ diyen kadınlara biber gazı sıkmak hangi yasamızda var?” dedi.

“Kadınlara şiddet talimatını kim verdiyse yaşanacak kadın cinayetlerinin failleri arasına onu da yazın” diyen Gamze Akkuş İlgezdi, eril şiddetin İstanbul’da olduğu gibi; evde, sokakta, okulda, iş yerinde de kadınları kuşattığının altını çizdi.

İlgezdi açıklamasında, “Bakın kadına şiddet cezasızlıkla sonuçlanıyor! İyi hal indirimi can yakıyor!

Görevini ihmal eden kolluk güçleri ve adli makamlar şiddeti meşrulaştırıyor! Bugün kadınların en büyük güvencesi olan İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açanlar, cinayetlere ortak oluyorlar!

“Kadınlara çok fazla hak tanınıyor” diyerek 6284 sayılı Kanunu hedef gösterenler, gözümüzün içine baka baka “dövün, sövün, öldürün” diyorlar!

“Görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyen Bakanlarsa, sadece bakmakla yetiniyorlar!

Onlar baksınlar!

Biz kadınlar her türlü şiddete karşı onurumuzla, yüreğimizle ve nefesimizle direnmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki mücadelemizi büyüterek, ülkemizi daha eşit, daha özgür hale getireceğiz. Çünkü biz şiddet, kriz ve eşitsizlik karşısında birlikteyiz, değiştireceğiz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.