Hoşgeldiniz  

İlgezdi ‘Eğitim Sisteminde Değişiklikler Kayıp Kuşak Yarattı’

admin | 29 Kasım 2018 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Eğitim, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Okul Aile Birliği başkan ve yöneticileri ile buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, eğitim sistemindeki son 16 yılda 14 kez değişikliğin kayıp bir kuşak yarattığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İçerenköy Mahalle Temsilciliği tarafından düzenlenen Okul Aile Birliği başkan ve yöneticileri ile buluşulan kahvaltıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, son 16 yılda eğitim sisteminin 14 kez değiştiğini, kayıp bir kuşakla karşı karşıya olunduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, konuşmasında aile birliklerinin katkısının altını çizerek, “Dolayısıyla bu noktada sizlere çok önemli görev düşüyor, tabii ki bizlere de düşüyor. Ama bizim sizler aracılığı ile yol yürümemiz gerekiyor, çünkü olayın içerisinde esas sizler varsınız” dedi.

İlgezdi ‘Eğitim Sisteminde Değişiklikler Kayıp Kuşak Yarattı’

DEĞİŞEN EĞİTİM SİSTEMİ KAYIP KUŞAK DEMEK

Eğitim sisteminin 16 yılda 14 kez değiştirildiğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, eğitimde sistem değişikliklerinin kayıp bir kuşak yarattığını ifade ederek; “Ülkemizde eğitim sistemimiz son 16 yılda 14 kez değişti. Aslında bu değişen eğitim sisteminin anlamı; kayıp bir kuşak demek. İlkokula başlamış, üniversiteye gelmiş ve bu süre içinde her sene eğitim sistemi değişmiş. Doğruyu bulmayı ararken arada kaybolmuş bir nesil var. Bu çok acı” dedi.

KAYIP KUŞAĞIN YARALARINI NASIL SARABİLİRİZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, konuşmasını, “Kayıp kuşak var derken olayın boyutunu biraz incelersek, sosyolojik, psikolojik, ekonomik boyutu olarak örnek bir ülke alınarak bu yol yürünebilirdi. Ama her nedense böyle tercih edildi. Model ülke olan benzer ülkeler alınsa bir ya da iki, ya da en fazla üçüncü denemede doğru sistem bulunurdu. Ama ne yazık ki bu çocuklarımız hem kayıp hem de deneme tahtası oldular. Şimdi bize düşen bundan sonraki kuşakları nasıl yönlendirebileceğimizi konuşmak ve bu rada kalan kayıp dediğimiz kuşağın yaralarını nasıl sarabiliriz buna bakmaktır” şeklinde sürdürdü.

GERÇEKTEN ÇOCUK ANANINMIŞ

Toplantıda kadınların çokluğuna dikkat çeken, çocuklarla annelerin ilgilendiğinin bir kez daha görüldüğünü kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ele verilerek sıkıntılı sürecin atlatacağını kaydederek; “Bu konuda özellikle kendim ve partim adına her zaman sizlerle iletişim içinde olmayı isterim. Burada dikkatimi çeken başka bir konu, eskiler derdi ki; çocuk ananındır. Gerçekten ‘çocuk ananınmış’. Burada okul aile birliğinden bir tane bile erkek görmemek bence üzücü. Çünkü o çocuğa birlikte sahip oluyoruz ama sorumluluk, yetiştirmek, bakmak kısmının da kadınlara düşmüş olması aslında Türkiye gerçeğinde hiç bir şeyin değişmediğini gözler önüne seriyor. Ama bizler aslanlar gibi kadınlarız, hiç bir zaman parti ayrımı gözetmeden bir arada durabilecek kadınlarız. Çocuklarımız için, evlatlarımız için, yavrularımız için. Dolayısıyla bizler ele vererek çocuklarımız adına bu sıkıntılı süreci atlatacağız ve onları kayıp bir kuşak değil, tam tersine; bu ülkede, bu ülkeye ve değerlerine sahip çıkacak, bu ülkeyi dünyada en iyi temsil edecek noktaya taşıyabileceğimize inanıyorum” dedi.

ASLINDA BEN SİZLERİ DİNLEMEK İSTERDİM

Düzenlenecek bir başka toplantıda Okul Aile Birliği yöneticilerini dinleyerek eğitimin sorunlarını Genel Merkez’e iletmek isteğini ifade eden Gamze Akkuş İlgezdi; “Aslında ben sizleri dinlemek isterdim. Ben zaten meclisten kürsüden konuşuyorum. Beni kitleler duyuyor. Ama ben sizleri duymak istiyorum” okul aile birliği temsilcilerini dinleyeceği, eğitimin sorunlarının konuşularak ve çözüm üretmek amacıyla toplantı düzenlenebileceğini kaydetti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.