Hoşgeldiniz  

İlgezdi: Devlet Hava Meydanlarına Kayyım Atanmalı

admin | 12 Eylül 2019 | Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ayda en az iki toplantı yapması gereken DHMİ Yönetim Kurulunun aylardır toplanmadığına dikkat çekip, “soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi yasaya göre ayda en az iki toplantı yapması gereken Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulunun aylardır toplanmadığının, kurum tarafından gönderilen soru önergesi yanıtı ile ortaya çıktığını ifade ederek, “Kanuna aykırı olarak aylardır toplanmayan ve karar alamayan Devlet Hava Meydanları İşletmesine kayyım atanmalı ve görevini yerine getirmeyen bütün sorumlu bürokratlar hakkında soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Devlet Hava Meydanları İşletmesinde yaşanan istifaları, yönetim kurulunun kanuna aykırı şekilde bir türlü toplanamamasını bir soru önergesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu. Bakan Turhan tarafından verilen itiraf niteliğindeki yanıtta yönetim kurulunun aylarca toplanamadığı ortaya çıktı.

Soru önergesi yanıtında Bakan Turhan, “DHMİ Yönetim Kurulu Toplantısı en son 09.05.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir” diyerek DHMİ Ana Statüsü’nün 7. Maddesine göre Yönetim Kurulu’nun “herhalde ayda en az iki defa toplanması” hükümünün açıkça çiğnendiğini itiraf etmiş oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, uçuş güvenliği ile ilgili kararlar alması gereken kurumun aylardır yönetim kurulunu toplayamadığının ortaya çıktığını belirterek, “Kanuna aykırı olarak aylardır toplanmayan ve kararlar alamayan Devlet Hava Meydanları İşletmesine de kayyım atanmalıdır. Kanunun emredici hükümlerine uymayanlar hakkında hala idari bir soruşturma yapılmaması da düşündürücüdür” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.