Hoşgeldiniz  

İlgezdi: 2 Yıllık Bedele 10 Şehir Hastanesi Yapılacak!

admin | 18 Şubat 2020 | Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Sağlık, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Şehir Hastanelerine iki yıl için ödenecek hizmet bedeli ile 10 tane şehir hastanesi yapacağının ortaya çıktığına dikkat çekti.

CHP’li İlgezdi iki yıl için ödenecek hizmet bedeli ile 10 tane şehir hastanesi yapacağının 2020 yatırım programı ile ortaya çıktığını iddia etti.

İLGEZDİ: 2 YILLIK KULLANIM BEDELİ FİYATINA 10 ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, şehir hastanelerine iki yıl için ödenecek hizmet bedeli ile 10 tane şehir hastanesi yapacağının 2020 yatırım programı ile ortaya çıktığını ifade ederek, “10 yeni hastanenin toplam bütçesi 10 milyar 95 milyon lira olacak. Özel sektör tarafından işletilen mevcut şehir hastanelerine 2019 ve 2020 için ödenecek para da 10 milyar’ın üzerinde. 2 yıllık kullanım bedeli fiyatına 10 şehir hastanesi yapılacak. Şehir hastanelerinin halk sağlığı için değil, rant sağlığı olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yazılı bir açıklama yaparak, Şehir Hastanelerinin cumhuriyet tarihinin en büyük kara deliği olduğunun en iyi kanıtının yatırım programı ile ortaya çıktığını vurgulayarak, “ Özel şirketlerce işletilen mevcut şehir hastanelerine ödenecek toplam hizmet bedelinin 31 milyar 45 milyon olduğu yatırım programında yazıyor. Yeni 10 şehir hastanesini ise devlet 10 milyar 95 milyon liraya yapacak. 10 hastane için özel işletmeye verilecek para ile 30 hastane yapılabilecekti. Şehir hastaneleri  kamuya zarar oldu” diye konuştu.

YATAK BAŞINA MALİYET 2.3 KAT UCUZ OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi özel sektör tarafından işletilen şehir hastanelerinin kamu zararını gözler önüne sererek, “Devlet yatırım programına göre özel sektör tarafından işletilen 13 bin 423 yataklı 10 şehir hastanesinde bir yatağa 2 milyon 312 bin 842 lira ödenecekken, kendi yapacağı 10 bin 300 yataklı 10 şehir hastanesinde bir yatağı 980 bin 125 liraya mal edecek. Başka bir ifade ile kendi yapacağı hastanede yatak başına maliyeti 2.3 kat ucuza mal etmiş olacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 15 Kasım 2019’da Şehir hastaneleri ile ilgili olarak “Artık bu hastaneleri kendi bütçemizle yapabilecek tecrübeye sahip olduk. Bunları kendi imkânlarımızla yapmayı planlıyoruz” dediğini hatırlatan Gamze Akkuş İlgezdi, “Yatırım programında Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, İstanbul Sancaktepe 1. Etap ve Trabzon şehir hastaneleri yer aldı. 10 şehir hastanesi yap işlet devret sistemi yerine devlet tarafından yapılacak ve 2023’te hizmete açılacak” dedi.

ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIĞA ZARAR

Halk sağlığı temelli politikaların terk edildiğini hatırlatan CHP’li İlgezdi,”Şehir hastaneleri ile bir avuç azınlığı mutlu eden yeni bir düzen inşa edildi. Sağlık şirketleşti. Şehir hastanelerini özel şirketlere vermemeleri doğru ama eksik bir karardır. En doğrusu bu sistemden tamamen vazgeçmektir. Şehir hastaneleri sağlığa, yurttaşa ve kamuya zarardır” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.