Hoşgeldiniz  

Ilgaz Dernekler Birliği’nde Bayrak Mustafa Anaçal’a Geçti

admin | 24 Aralık 2018 | Çankırı, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Eyüp’te gerçekleştirilen Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği seçimli Olağan Genel Kurulunda bayrak Mustafa Ekmekçi’den Mustafa Anaçal ve yönetim kurulu ekibine geçti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Açılış konuşması ve Divan Kurulu’nun oluşturulması ile başlayan Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği Olağan Genel Kurulu tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti.

Eyüp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ilgaz Dernekler Birliği Olan Genel Kurulu oluşturulan divan kurulu yönetiminde gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Yönetim faaliyet ve Denetleme Kurulu raporları okundu. Kesin ve tahmini bütçeler okunarak görüşüldü.

Gündemde yer alan Yeni Yönetimi belirlenmesi için seçim içeren maddeye geçildi. Mustafa Anaçal başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu listesi tek liste olarak Divan Kurulu’na verildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Anaçal yönetim kurulu üyelerini tek tek okuyarak genel kurula tanıttı. 23 Aralık 2018 günü gerçekleştirilen Ilgaz Dernekler Birliği (Ilgaz Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği) Olağan Genel Kurul seçimi Mustafa Anaçal başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu ile ve tek liste olarak gerçekleştirildi.

Yapılan oylama sonucunda Ilgaz Dernekler Birliği Olağan Genel Kurul seçimi Mustafa Anaçal başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu oy birliği ve tam ittifakla sonuçlandı. Bu sonuçla Mustafa Anaçal başkanlığında oluşan yönetim kurulu 2 yılığına Ilgaz Dernekler Birliği yönetimine seçildi.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE AYNI MESAFEDE OLDUK

Yönetime geldikleri 01 Mayıs 2016 tarihinde üstlendikleri ve görevde oldukları 2,5 yıl içerisinde yönetimi ile bütün siyasi partilere aynı mesafede olduklarını, Ilgaz Dernekler Birliği’ni hiçbir siyasi partinin arka bahçesi yapmadığını kaydeden Mustafa Ekmekçi, Ilgaz Dernekler Birliği Olağan Genel Kurulunda yaptığı veda konuşmasında, “2,5 yıl içerisinde bir dernek yönetimi ne yapması gerekiyorsa onu yaptık. Olması gereken yerde olmaya, bulunulması gereken yerde bulunmaya gayret gösterdiğimizi, temsil edilme noktasında en küçük bir zaaf göstermeden ilçemizi temsil etmeye çalıştığımızı hepinizin huzurunda gönül rahatlığıyla ifade ediyorum. Hasta ziyaretlerine özen gösterdik. Esnaflarımızı ziyaret edip hemşerilerimizle tanıştırdık. Sizlerden yönetim kurulu arkadaşlarıma alkış rica ediyorum.” Diye konuştu.

ILGAZ, MEMLEKET SEVGİME VESİLE OLAN BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR

Ilgaz Dernekler Birliği (Ilgaz Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği) Olağan Genel Kurul seçiminde başkanlığa seçile Mustafa Anaçal başkanlığında oluşan yönetim kurulu listesini tanıttığı konuşmasında, birlikte rahmet ve ayrılıkta azap olduğuna işaret ederek; “Mustafa Ekmekçi başkanlığındaki Ilgaz Dernekler Birliği yönetiminde bu güne kadarki özverili çalışmalarından dolayı şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum. Böyle önemli bir vazifeyi fedakarca yaptıklarına bizler şahit, Ilgaz, Çankırı ve Allah CC şahittir. Ilgaz sevdasına gönüllerini bahşetmiş kurucu başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ilgaz’ımızın cömert, hayırseverlerine yurdumuzun çeşitli bölgelerinde okuyan Ilgazlı öğrenciler adına yapıyorum. 10 yıl evvel 20 yaşındayken yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Gençlik Kolları kurucu başkanlı yaptım. O yaşta çocuk demeden, genç demeden beni bu camiaya kazandıran ve Ilgaz, memleket sevgime vesile olan önceki başkanlarımıza Sayın Mehmet Altıntop Başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” Dedi.

ADI KENDİNDEN BÜYÜK ILGAZ’IMIZA LAYIK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Ramazan Bekar’a adaylık sürecinde Ilgaz’a zarar gelmeyecek şekilde katkılarından dolayı teşekkür eden Ilgaz Dernekler Birliği (Ilgaz Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Anaçal, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu gün itibarı ile sizlerden almış olduğumuz bu kutlu görevi layığı ile yerine getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Adı kendinden büyük Ilgaz’ımıza layık çalışmalar yapacağız. İstanbul’daki Ilgazlı hemşerilerimizin birlik ve beraberliklerine katkı sağlamak, onların ihtiyaçlarına cevap vermek üzere şahsım, yönetim kurulu ve sizler; el ele, kol kola, omuz omuza çalışacağız. Bizimle beraber sizleri de yoracağız. Oturmak yok. Hep birlikteyiz. Hep birlikte koşacağız. Ilgaz Dernekler Birliği’ni Ilgazlılarla birlikte zirvelere çıkaracağız.” İfadelerine yer verdi.

ILGAZ’IMIZA CANIM FEDA. ALLAH BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

Ilgaz Dernekler Birliği Genel Kurul’nda yaptığı konuşma ile yaptıkları çalışmaları, Ilgaz’a yapılan yatırımları anlatan Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, kuruluşundan bu güne gelen yönetimin İsmail Altıntop’tan sonra Mustafa Ekmekçi’ye geçtiği Ilgaz Dernekler Birliği Olağan Genel Kurulu ile yeni bir ekibin göreve geleceğini vurgulayarak; “Biz oturmayacağız dedik görevimize başladık. Siyaset zor, Belediye Başkanlığı daha zor. Ama önemli olan zoru başarmak… 5 yıl önce bastırdığımız kitapçıkta söylediklerimizin yüzde 99’unu yaptık. Allah bize parayı da verdi, gücü de verdi. Modern bir kapalı Pazar alanımız 15 gün sonra açılacak. Orası şehrin girişinde pislik yuvasıydı. Çok şükür bitti. Otogarımız bitti. Ilgaz’ın soğuğunu yemeden oturacak otobüsünü bekleyecek Otogarı bitirdik. Bir Modern kesimhane yapıldı, hiçbir ilçede yok. Biz sizler için varız. Hemşerilerime Ilgaz’ımıza canım feda. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Sizlere desteğimizin süreceğini, her zaman kapımızın açık olacağını bilmenizi isterim. Çok belediyede olmayan Asansörlü binamızla Ilgazlılarımıza ilkleri yapıyoruz. Ilgaz büyürse Çankırı büyür, Çankırı büyürse Ilgaz büyür. Ilgaz’ın geleceği açık… Önce biz sonra da diğerleri bunun farkına varacağız. Ama lütfen derneklerimize siyaseti sokmayalım.” Diye konuştu.

Çankırı İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Gokce ve Harun Tosyalı, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyon (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyon (ÇANDEF) Onursal Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz yaptıkları kısa selamlama konuşması ile birlik ve beraberliğin Ilgaz’ın gelişmesi ve kalkınması için önemine işaret ederek Olağan Genel Kurul’un hayırlı olmasını dileyip, görevi tamamlanan yönetime hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni, yönetime başarı dileklerini ilettiler.

Ilgaz Dernekler Birliği’nin Eyüp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’na Ilgaz Belediye Başkanı Arif Cayir, Ak Parti Ilgaz İlce Başkanı İsmail Akbak, MHP Ilgaz İlçe Başkanı Mursel Çelik, Saadet Partisi İlce Başkanı Sait Yılmaz, Çankırı İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Gökce ve Harun Tosyalı, Muharrem Şimşek ve Yusuf Güler, Çankırı Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mustafa Can’ı temsilen Başkan yardımcısı Bilal Abanik, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyon (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyon (ÇANDEF) Onursal Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, ÇANDEF Yönetim Kurulu üyeleri Arif Öztürk, İsmail Altun’un da aralarında olduğu çeşitli belediye meclis üyeleri, Zeytinburnu CHP Belediye Başkan A.Adayı Mithat Sahin, birliğe bağlı dernek başkanları, delege ve üyeleri,  Ilgaz ve Çankırılılar ile davetliler katıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.