Hoşgeldiniz  

ILGAZ DAĞI TÜNELİ’NDE SONA GELİNİYOR

admin | 02 Nisan 2016 | Çankırı, Genel, Manşet, Türkiye A- A+

ilgaz-tuneliAnkara’yı Karadeniz’le buluşturacak olan, Kastamonu ve Çankırı tarafından açılan bölümlerinin birleştirilmesiyle ışığın göründüğü Ilgaz Dağı Tüneli’nde sona gelindi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özellikle kış aylarında sık sık trafiğe kapanan ve trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı’nda, Çankırı ve Kastamonu tarafında bulunan iki şantiyedeki tünel çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşımın daha güvenli ve hızlı hale gelmesi bekleniyor.

Nisan ayının sonuna doğru açılması beklenen Ilgaz Dağı Tüneli’nin “köpek balığı ağzı” şeklindeki her iki taraftan girişlerin, biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünellerde ışığın görülmesi çalışmaların sonuna gelindiğine işaret ediyor.

Tünel açıldıktan sonra Ilgaz Dağı yolunun uzunluğu 5,4 kilometre kısalarak 11,4 kilometreye düşecek. Şu anda yaklaşık 35 dakika olan Ilgaz Dağı yolunu geçiş süresi, tünelin hizmete girmesinin ardından 27 dakika kısalarak 8 dakikaya düşecek. Projesi hazırlanmış tüneller arasında 3. sırada olan Ilgaz Dağı Tüneli, kullanılmaya başlandığında trafiğe açık en uzun tünel unvanını alacak.

Ortalama seyahat süresinde yıllık 345 bin 655 saat, akaryakıt tüketiminde de 8 milyon 300 bin litre tasarruf sağlaması beklenen tünelin ekonomiye getirisinin ise 38 milyon 200 bin lira olacağı tahmin ediliyor.

Nisan ayının sonuna doğru faaliyete geçmesi beklenen tünelin bağlantı yolları ve köprüleri açılışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Tünelin açılmasıyla birlikte Çankırı ve Ankara’daki bazı firmalar, ürünlerini Ilgaz Tüneli üzerinden İnebolu Limanı’na ulaştırabilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.