Hoşgeldiniz  

İL BAŞKANI CANPOLAT, SİLİVRİ’DE SEL MAĞDURLARINI ZİYARET ETTİ

admin | 21 Temmuz 2017 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte Silivri’de selin vurduğu evleri ve işyerlerini ziyaret etti.

Silivri’nin Gümüşyaka Mahallesi’nde şiddetli yağmurun ardından su baskınlarının yaşandığı evleri tek tek gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vatandaşların şikâyetlerini dinledi ve yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul’da geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağmurun ardından yaşanan sel felaketi İstanbul’un doğal afetlere karşı hazırlıksız olduğunu bir kez daha gösterdi. Şiddetli yağışın etkili olduğu birçok kentte hiçbir sorun yaşanmazken İstanbul’da yollar, metro istasyonları, evler ve işyerleri su altında kaldı. Sel felaketinin yaralarının henüz sarılamadığı yerlerden biri de Silivri’nin Gümüşyaka Mahallesi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat bu sabah saatlerinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ile birlikte selin vurduğu Gümüşyaka’da ziyaretlerde bulundu. Evleri, otoparkları, işyerleri sular altında kalan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Canpolat ve beraberindeki heyet, mağdur olan vatandaşlarla tek tek görüşerek şikâyetlerini dinledi. Sel mağduru vatandaşlar AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve Karayolları’na tedbirsizliklerden ve ihmallerden dolayı tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, yaşanan mağduriyetleri ve sebeplerini yakından takip ettiklerini belirterek konuyu İBB Meclisi’ne ve TBMM’ye de taşıyacaklarını söyledi.  Canpolat, “Esas sorun İBB’nin Silivri Belediyesi’ne kotla ilgili yetki vermemesinden kaynaklanıyor. Eğer kot yoldan verilmiş olsa bu binalar derenin içinde yapılmazdı. İmar planlarında derenin içinde bina yapılmasına izin verdiğiniz zaman bu binalar su altında kalıyor. Ayrıca burada ıslah edilmeyen dereler var. 800 metreküp su giriyor ama 300 metreküp su çıkabiliyor bu menfezlerden. Böylece sular geri tepiyor ve bütün bu bölge sular altında kalıyor. Burada yaşanan bu su baskınlarının sorumlusu İBB ve Karayolları’dır. 1994’ten beri 222 milyar dolar harcadılar İstanbul’da ama dereleri bile ıslah etmediklerini görüyoruz. Değiştirilen imar planları, ölçüsüz inşaat emsalleri, yükselen gökdelenler şehirleşme sayıldı. Geçmiş yıllara oranla hızla azalan yeşil alanlar nedeniyle kentimiz sel veya deprem gibi doğal afetler için tamamen hazırlıksız bir hale geldi.  İstanbullu yurttaşlarımıza sesleniyoruz; yaşadığınız sokağın, mahallenin, ilçenin ve kentin sizlerin vatanı olduğunu unutmayınız. Yaşam alanınıza, değerlerinize, memleketinize yani İstanbul’a siz sahip çıkmazsanız; bu güzel İstanbul, birkaç yağmacının ve rantçının elinde yok olup gidecektir” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.