Hoşgeldiniz  

İçerenköy ve Küçükbakkalköy Uygulama İmar Planı Mecliste

admin | 07 Ekim 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanı (UİP) Ataşehir Belediye Meclisinde görüşülerek komisyona gönderildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/5000 ölçek Nazım İmar  Planı (NİP) İBB tarafından onaylandıktan sonra Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanı (UİP) Ataşehir Belediye Meclisi Gündemine alındı.

1 Ekim 2018 günü toplanan Ataşehir Belediye Meclisi gündeminde görüşülen İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanı (UİP) görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi. Plan komisyonda görüşülüp kabul edilirse, oylanmak üzere tekrar Meclis Gündemine gelecek. Kabul edilmez ise ilgili düzeltmeler yapılmak üzere geri çekilecek.

Sadık Semih Kayhan İçerenköy Yenisahra İmarı Açıklaması_Yenisahra Kentsel Dönüşüm Dayanışma İçerenköy de neler oluyor? İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği

Recep Kenan paylaştı: 2 Ekim 2018 Salı

30 GÜN İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLMEYEN İTİRAZLAR RET EDİLDİ KABUL EDİLİR

İçerenköy ve Küçükbakkalköy’ün itirazlarının Ataşehir Belediyesi’ne gelmediğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, yasanın itirazların 30 gün içinde değerlendirilmesini ön gördüğünü, ancank itirazların bu güne kadar değerlendirilip sonuçlandırılmadığının altını çizdiği açıklamasında, “30 gün içerisinde değerlendirilmeyen itirazların ret edildiği kabul edilmesi gerekir. Biz mevcut plan üzerinde çalışmamızı tamamladık. Mekansal plan veya Büyükşehir plan yönetmeliğine baktığınız zaman; eğer 1 yıl içerisinde ilçe belediyeleri imarla ilgili görevlerini yerine getirmedikleri takdirde, o görevleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapar. Biz de buna dayanarak, bu bir yıllık süre içerisinde planlarımızı yaptık. Meclisimize gönderdik.“ifadelerine yer verdi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerinin 1/1000 ölçek Uygulama İmar Planı (UİP) ile ilgili şu bilgilere yer verdi:

PLAN BİLGİLERİNİ KOMİSYON ÜYELERİ İLE PAYLAŞACAĞIZ

Her iki parti komisyon üyelerini toplantıya davet ettik. Planla ilgili bazı bilgileri paylaşacağız. Biz yaptığımız 1/1000 ölçek imar planını, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına uygun olarak yapmak zorundayız. Uygun yapmazsak planlarımız iade ediliyor.  Ama planın da uygulanabilir olması şartı vardır.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/1000 ölçek Uygulama imar (UİP) palanında belki 5 – 10 noktada planın uygulanamayacağını tespit ettik. Ama 1/5000 ölçeğe de uygun yapıyoruz. Biz diyoruz ki her iki partinin komisyon üyelerine; gelin bunları birlikte değerlendirelim. 1/5000’liğe aykırılığı da Büyükşehir ile paylaşalım. Planın uygulanabilir olduğuna bir birimizi ikna edelim. Ona göre düzenleme yapalım.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/1000 ölçek Uygulama imar (UİP) palanımız hazır. Arkadaşlarımız da kabul ederlerse bu dönem planımız onaylanır. Ama arkadaşlarımız bunları da düzeltelim, Büyükşehir ile oturup konuşalım derlerse, görüşülür de… Ama bu güne kadar görüşmelerimiz dikkate alınmadı. Biz planları Ataşehir Belediye Meclisi’ne gönderdik. Düzeltme ihtiyacı duyulmazsa plan bu ay çıkabilir. Ama düzeltme yapılmalıdır derlerse, Büyükşehir’i ikna ederiz derlerse bir sonraki aya da kalabilir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.