Hoşgeldiniz  

İÇERENKÖY DERNEĞİNDEN ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET

admin | 09 Ağustos 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Kuruluş çalışması tamamlanan, görev dağılımı yapılan, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yeni yönetim kurulu üyelerinin olduğu bir gurup Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin belkide Türkiye’de sivil toplum örgütlerine en çok önem veren belediyeler arasında yer aldığını, Başkan Battal İlgezdi’nin talimatı ile bir STK Merkezi kurduklarını söyleyen Sadık Semih Kayhan; toplumsal, sosyal ve imar alanındaki sorunlarıyla ve 100 binlik nüfusuyla Türkiye’nin en büyük mahallelerinden İçerenköy’de kurulan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nden beklentilerinin kentleşme, kültürel gelişme adına katkılar sunması olduğunu kaydetti.

Niyazi Yaman başkanlığında bir gurup İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ataşehir Belediyesi’nde başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Semih Kayhan, Abdullah Der ve Hüseyin Hışman’ı ziyaret ederek kurulan dernek hakkında bilgi verdiler.

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Niyazi Yaman Başkanlığında toplanarak Metin Çimen’i Genel Sekreterlik görevine, başkan yardımcılıklarına ise Erdem Konak, Mehmet Şahin, Özlem Büyük, Bayram Aslan getirilirken; Tamer Çiftçi ise Muhasip olarak görevlendirildiği görev dağılımını gerçekleştirmişti.

İÇERENKÖY’DE YAŞAYANLAR, İÇERENKÖYLÜLERCE; İÇERENKÖY İÇİN KURULAN DERNEK

Ziyarette, İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yerel bir dernek olduğunu yaşadıkları İçerenköy’ün sorunların çözümüne katkı vermek için bir araya geldiklerini kaydeden dernek başkanı Niyazi Yaman, 100 bine yakın nüfusuyla İstanbul ve Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan 41 ilden daha büyük nüfusa sahip olan bir mahallenin sorunlarını gündeme getirip çözümüne katkı vermek ve İçerenköylülüğü benimsetmek amacı ile dernekleştiklerini kaydederek; “Eylül ya da Ekim aylarında açılış yapacağız. Biz, yerinde faaliyet gösteren derneğiz. İçerenköy’de yaşayanlar, İçerenköylüler tarafından; İçerenköy yararına çalışmak için kurulan derneğiz. Bütün siyasi görüşlerin temsil edildiği bir derneğiz. İçerenköy ve Ataşehir için yararlı işler yapmayı planlıyoruz.

BİRİM MÜDÜRLERİNE DE ZİYARET

Bakan yardımcılarından Hüseyin Hışman ziyareti ile başlayan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yönetim kurulu üyelerinin Ataşehir Belediye’sindeki ziyaretler, Abdullah Dert, İlhami Yılmaz ve Sadık Semih Kayhan İle devam etti. Ziyaret ettikleri başkan yardımcılarına plaket takdim eden dernek yöneticileri ayrıca belediye birim müdürlerinden; Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan ile Şehircilik Müdürü Cenan Aslan’ı da ziyaret ettiler.

STK ÇALIŞMALARI DEMOKRASİNİN PARÇASI

Ziyaret eden yönetim kurulu üyelerinin yaptıkları STK çalışmaları kapsamındaki dernekleşmenin demokrasinin, demokratikleşmenin önemli bir parçası olduğunu, yapılan çalışmaları önemsediklerini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, kurulan derneğin İçerenköy ve Ataşehir için iyi işler yapacağına inandığını kaydederek hayırlı olması dileğinde bulundu.

DER, “KAPILAR HER DÜŞÜNCEDEN VATANDAŞIMIZA AÇIKTIR”

Seçildikten sonra halka mal olan, ayrım gözetmeyen bir belediyecilik anlayışla çalıştıklarının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir’in bütününe hizmet etmek için var olduklarının altını çizerek; “Ataşehir Belediyesi’nde kapılar her düşünceden vatandaşımıza açıktır. Her yörenin insanına açıktır. Bizim için öneli olan insanlıktır. Düşüncesine, yöresine bakmayız. Vatandaşa hizmet için varız. Her zaman vatandaşın yanındayız” dedi.

YILMAZ, “SİZLERİ CİDDİ GÖREVLER BEKLİYOR”

Kurulan derneği, İçerenköy için önemli bir girişim olarak niteleyen Ataşehir Belediye Başkan  Yardımcısı İlhami Yılmaz, dernek yöneticilerini ciddi görevler beklediğinin altını çizerek; “Belediye olarak elimizden geldiğince Sayın Başkanımızla da görüşerek sizlere destek olmaya çalışırız” dedi.

DERNEKLERİMİZ; YÖRENİN, ÜLKENİN SORUNLARI, İNSANİ DEĞERLERLE İLGİLENEN STK OLMALIDIR

Kurulan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nden ziyarete gelindiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, ziyaretçilerini emeklerinden dolayı kutlayıp hayırlı olmasını dileyerek; “1992’den bu tarafa aralıksız STK’larda görev yapıyorum. Vakıflar, spor kulüpler ve derneklerde görev yaptım. Ataşehir’de 600 civarında dernek var. Gerçek STK kimliği ile aktif çalışan sayısı 30 – 40’ı geçmez. Diğerlerinin çoğu -Tabela- dernekler. Senede bir kere dernek yemeği düzenliyorlar, ayda bir kere de yönetim toplantısı yapıyorlar. 3 – 5 kişi kendisini tatmin ediyor. Bu benim anladığım sivil toplum örgütçülüğü değil. Umarım ki; İçerenköy’de kurulan bu dernek, İçerenköy’ün sorunlarına sahip çıkar. Aktif çalışan, bizim hayalimizdeki deneklerden olur. Bu çalışmalarda bize de düşen görev varsa elimizden geleni yapmaya çalışırız. Biz, sivil toplum örgütlerini önemseyen bir belediyeyiz. Başkanımızın talimatıyla Sivil Toplum Örgütleri Merkezini kurduk. Çok yakın bir zamanda STK’lara dağılımı yapılacak. 600 derneğe yer vermek mümkün değil. 25 civarında oda dağılımı yapılacak. Bizim buradaki kıstasımız; aktif çalışan, gerçek sivil toplum örgütleri olarak çalışan dernekler olacak. Başkanımızın takdiri de sanırım bu yönde olacaktır. İl bazında olan ciddi dernekler olacaktır. Derneklerimizin mekansal problemlerini çözmek için çaba içerisindeyiz. Derneklerimiz; yörenin ülkenin sorunlarıyla, ulusal sorunlarla, insani değerlerle ilgilenen Sivil Toplum Örgütleri olmalıdır” diye konuştu.

BEKLENTİMİZ, İÇERNEKÖY’E KENTLEŞME, KÜLTÜREL GELİŞMEYE KATKI

Kayhan; toplumsal, sosyal ve imar alanındaki sorunlarıyla ve 100 binlik nüfusuyla Türkiye’nin en büyük mahallelerinden İçerenköy’de kurulan İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nden beklentilerinin; kentleşme, kültürel gelişme adına katkılar sunması olduğunu kaydetti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.