Hoşgeldiniz  

İBRAHİM MÜTEFERRİKA MTAL ÖĞRENCİLERİNDEN BARINAK ZİYARETİ

admin | 23 Kasım 2017 | Ataşehir Belediyesi, Manşet, Üst Manşet A- A+

İbrahim Müteferrika MTAL öğrencileri Ataşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ederek, götürdükleri yiyeceklerle besledikleri hayvanları yakından tanıyarak sevdiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ataşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ederek, beraberinde götürdükleri yiyecekleri barınağa bırakıp yaşam koşulları hakkında yetkililerden bilgi aldıkları hayvanları besleyip sevdiler.

İBRAHİM MÜTEFERRİKA MTAL ÖĞRENCİLERİNDEN BARINAK ZİYARETİ

Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini Ataşehir Hayvan Barınağında karşılayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt öğrencilere barınağını gezdirerek sahipsiz hayvanların barındığı barınak koşulları, gönüllü bakıcılık ve beslenmeleri ile ilgili bilgileri paylaştılar.

“HAYVAN DOSTU ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK”

Hayvanlarda insanlar gibi sevgiye ihtiyacı olduğunun altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, barınağı ziyaret eden öğrencilere hayvanların bakım ve beslenmeleri ile ilgili bilgiler verdiklerini kaydederek, “Ataşehir İbrahim Müteferrika Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin talebi üzerine bugün öğrencilerle birlikte Hayvan Barınağını ziyaret ederek burada neler yaptığımız konusunda kendilerine bilgi verdik. Aynı zamanda gelen öğrenci konuklarımıza da; insanların sokak hayvanlarına nasıl davranması gerektiğini, hayvan nasıl sevilir. Hayvan hastalandığında kimlere haber verilir. Engelli veya sakat kaldığında veya kaza geçirdiğinde kimlerle muhatap olacaklarını, yem nereden alınır ve nasıl bir beslenme yolu izlenir konularında Veteriner hekimimizle birlikte gelen hayvan dostu öğrencilerimizi bilgilendirdik” diye konuştu.

HAYVAN SEVERLERİ ARAÇLARIMIZLA BARINAĞA GETİRİYORUZ

Hayvanlarla iletişim kurmayı yerinde görmelerinin, uygulamanın önemine işaret eden Orhan Çerkez, hayvan bakmanın sevgi ve emek istediğinin altını çizerek; “Öğrencilerimizin hepsi hayvan sever. Herkes kedi, köpek alıp sahiplenmek istiyor. Her ne kadar sevgi olsa da hayvanı sahiplenmek ve onu beslemek zor iş… Bilgi ister, beceri ister, emek ister. Bize bu tür talepler genelde site sakinlerinden ve okullardan geliyor.  Bize müracaat eden hayvan severleri kendi araçlarımızla alıp barınağa getiriyoruz. Burada birlikte değerlendirme yapıyoruz. Hangi mamaların kullanıldığını, ne şekilde yıkandıklarını, yani kısacası bir hayvana nasıl davranıldığını burada görerek öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

HAYVANLARA DUYARLILIĞINIZ BİZLERİ MEMNUN ETTİ

Hayvanların sevgiye ve bakıma muhtaç olduğunu ifade eden Orhan Çerkez, barınağı ziyaret eden hayvan sever öğrencilere hitaben; “Hayvanlar sevgi ve bakıma muhtaç. Biz burada gerekeni yapıyoruz. Sizlerin de hayvanlara karşı olan duyarlılığınız bizleri memnun etmiştir. İstediğiniz zaman bizleri de arayabilir, sahiplenmek istediğiniz zamanda gerekli şartları yerine getirerek buradan hayvan alabilirsiniz. Çevrenizdeki arkadaşlarınıza buranın güzelliklerini anlatarak onları da buraya getirirseniz bizleri mutlu etmiş olursunuz, geldiğiniz için sizlere de teşekkür ederim” dedi.

YEMEKLERİ ÇÖPE ATMAK YERİNE SOKAKTAKİ KEDİ VE KÖPEKLERLE PAYLAŞILSIN

Hayvanların mutlu olması yönünde neler yapılabilinir, nasıl hareket edilebilinir bilgisini istekleri üzerine öğrencilerle paylaştıklarını ifade eden Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, hayvanların da sevgiye ihtiyaçları olduğunun altını çizerek;  ”Sokaktaki hayvanlar da bizim gibi can taşıyor. Nasıl ki anne ve babamız bizi sevdiği zaman mutlu oluyorsak hayvanların da gerçekten bizim sevgilerine ihtiyaçları var. Biz acıktığımız zaman moralimiz nasıl bozuluyorsa ve kendimizi nasıl kötü hissediyorsak hayvanlarda aç ve susuz kaldıkları zaman kendilerini çaresiz hissediyorlar.  Onun için benim sizlerden özellikle ricam şu: Evde yemediğimiz yemekleri çöpe atıncaya kadar sokağınızda bulunan kedi ve köpeklerle paylaşırsak, onların çevremizde daha mutlu dolaşmalarına vesile oluruz” diye konuştu.

“HAYVANLAR OYUNCAĞIMIZ DEĞİL. ŞİDDET UYGULAMAYALIM”

Sokak hayvanlarına kedi ve köpeklere şiddet uygulanılmaması uyarısında bulunan Necati Bozkurt, Hayvanların oyuncak olmadığının altını çizerek,  “Hayvanlar oyuncağımız değildir. Onlara şiddet uygulamayalım. Böyle durumlarda onlarında canı yanar ve acı çeker. Onun için çevremizdeki kedi ve köpeklere öncelikle yemek ve su verelim, onlara iyi davranalım. Çok tanımadığınız bilmediğiniz köpeklere de anında refleks gösterip de sevmeye çalışmayın.  Çünkü o hayvan koruma içgüdüsü ile istemeden bir ısırma olayı hayata geçirebilir” uyarısı yaptı.

BESLEYEBİLİYORSANIZ, ANNE VE BABANIZ DA İSTİYORSA SAHİPLENEBİLİRSİNİZ”

Hayvanları sahiplenmek isteyenlere, “Eğer besleyebiliyorsanız, anne ve babanız da istiyorsa gelip alabilir, sahiplenebilirsiniz” diyerek barınaktan hayvan sahiplenilebileceğini kaydederek; “Özellikle gençlerle ilgili tek şartımız anne veya babanızla buraya gelmeleri. Anne Baba da isterse istediğiniz hayvanı sahiplenebilirsiniz.  Ama tekrar sokağa bırakmamak kaydıyla…” dedi.

“BEKLEDİĞİMİZ HAYVAN SEVGİSİNİ ÇOCUKLARIMIZDA GÖRDÜK”

Hayvan sevgisini öğrencilere aşılamak için Ataşehir Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret ettiklerinin altını çizen Ataşehir İbrahim Müteferrika Lisesi Müdür Yardımcısı Sanem Duru Öcal, barınak ziyaretinde kendilerini yalnız bırakmayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’e teşekkür ettiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Barınağa gelmemiz çok iyi oldu. İstediğimiz, beklediğimiz hayvan sevgisini çocuklarımızda gördük. Her öğrencimiz bir köpek ya da bir kedi alıp gitmek istedi. Barınak ziyareti talebi bizden geldi. Başkanımız bizi kırmadı ve burada da bizi yalnız bırakmadı” ifadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.