Hoşgeldiniz  

İBB’den Kemerburgaz Şehir Ormanı’nda Doğada Kahve Atölyesi

admin | 10 Aralık 2019 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

İBB iştiraklerinden BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ tarafından Kemerburgaz Şehir Ormanı’nda Barista Sam Çeviköz’ün anlatımı ile Kahve Atölyesi düzenlenecek.

14 Aralık’taki etkinlikte doğada yaşamanın incelikleri de paylaşılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ülkemizde bir yaşam kültürü olan kahve ile doğayı birleştirecek bir etkinliğe imza atıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Ekim ayında açılan Kemerburgaz Şehir Ormanı bu ilgi çekici organizasyona ev sahipliği yapacak.

İBB iştiraki BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ tarafından Big Boyz Festival etkinlikleri kapsamında 14 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek Kahve Atölyesi’nde, Federal Coffee kurucusu ünlü Barista Sam Çeviköz’ün anlatımıyla workshop yapılacak.

Etkinlikte; kahve hakkında genel bilgiler ile iklim ve toprak koşullarının kahve çekirdeğine etkilerinin yanı sıra kavurma, öğütme ve harmanlamanın kahve çekirdeğine etkileri konuşulacak. 3. nesil kahve hakkında bilgilerin de paylaşılacağı workshopta 3. nesil demleme metotlarının uygulanması (syphon, pour over, aeropress, chemex, soğuk demleme) ve aromalarla ilgili bilgiler aktarılacak, yapılan kahvelerin tadına bakılacak.

Kahve Atölyesinin ardından Egeav Ticaret yetkilileri tarafından ise “Doğada Yaşam” anlatımı ile ormanda yürüyüş gerçekleştirilecek. Harita kullanımı ile birlikte dijital, analog doğada yön bulma konularının işleneceği anlatımda, trekking ve hiking arasındaki fark, kamp ve kampçılıkla ilgili süreçler de aktarılacak.

PROGRAM:

Tarih: 14 Aralık Cumartesi

Saat: 11:00 – 16:00

Yer: Kemerburgaz Şehir Ormanı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.