Hoşgeldiniz  

İBB Tahsisli Saha Yurt Oluyor, Sırada Hangi Saha Var?

admin | 15 Haziran 2019 | Ataşehir, İstanbul, Manşet, Siyaset, Spor, Üst Manşet A- A+

Yüzlerce Ataşehirli gencin spor yaptığı, amatör sporcuların kullanabildiği az sayıda sahalardan biri daha gençlerin spor yapabildikleri yerler arasından çıkıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mahalle aralarında çok sayıda olan uluslar arası ünü yakalayan sporcuların bir çoğunun kaynağı olan arsa ve bahçeler bir bir yok oldu. Bir elin parmaklarını bile bulmayan sayıda kalan az sayıda spor alanları da bir bir amatör sporun kullanımından alınıyor.

1990’lı yıllardan bu güne İstanbul Site Spor’un kullanımında olan amatör spora hizmet veren spor alanı yurt oluyor.

Uzun yıllardır İstanbul Sitespor Spor Kulübü kullanımında olan; İstanbul ili Ataşehir İlçesi, Yukarı Dudullu Çarkdere Mevkiindeki 7290 numaralı 5930 metrekare hazine arazisi, 14637 parsel numaralı  3117 metrekare parseller “7’den 70’e Tüm İstanbullulara Spor Yaptırma ve Sporu Tabana Yayma Projesi” kapsamında spor kompleksi düzenlemek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na devredilmişti.

Ataşehir İlçesi, Yukarı Dudullu Çarkdere Mevkiindeki 7290 numaralı 5930 metrekare hazine arazisi, 14637 parsel numaralı 3117 metrekare parsellerden oluşan toplam 2 parça ve 9047 metrekare yüz ölçümlü spor alanı olarak İBB’ ye tahsis edilen arazi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tahsisinden alınarak  “Öğrenci Yurdu” yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildi.

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz gün yetkililer gelerek İstanbul Site Spor’un yıllardır kullanımındaki gençleri kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmaktaki etkisi yadsınamayacak Amatör Spor’a önemli katkısı olan İstanbul Site Spor’un sahasına tespiti, tahsis işlemlerinin tamamlanması amacıyla gelen yetkililerce yapıldı.

Öte yandan 31 Mart Yerel seçimi sonrası İspark’ın Esenler Belediyesi’ne devri iddiası ile açığa çıkan; “İBB varlıkları kaçırılıyor” iddialarının da yer aldığı günümüzde Ataşehir’deki var olan birkaç sahanın da aynı durumla karşılaşacağı kaygısı arttı.

Umarız gençleri kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmaktaki etkisi yadsınamayacak Amatör Spor’a önemli katkısı olan mahalle aralarındaki bu spor alanları başka amaçla kullanılmak üzere kapatılarak gençler kötü alışkanlıkların ve bağımlılığın kucağına atılmaz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.