Hoşgeldiniz  

İBB İstanbul’a Etkisinin Konuşulacağı ‘Deprem Çalıştay’ Düzenliyor

admin | 29 Kasım 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İBB, bir depremin etkileri ve çözüm önerilerinin yer alacağı İstanbul’un afetlere dayanıklı bir şehir olması amacıyla, uluslararası katılımcıların da olduğu “İstanbul Deprem Çalıştayı düzenliyor.

İBB, İstanbul’un afetlere dayanıklı bir şehir olması amacıyla uluslararası katılımcıların da yer alacağı “İstanbul Deprem Çalıştayı’nı düzenliyor. Kentte yaşanacak olası bir depremin etkileri ve buna yönelik çözüm önerilerinin etraflıca masaya yatırılacağı çalıştay, 2-3 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), afetlere dirençli, daha güvenli ve yaşanabilir bir İstanbul için tüm paydaşların bir araya geleceği “İstanbul Deprem Çalıştayı”nı hayata geçiriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla başlatılan deprem seferberliğinin bir parçası olan çalıştayda, iki gün boyunca başta deprem olmak üzere, olası tüm afetlere yönelik sorunlar, çözüm ve proje önerileri ele alınacak.

Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak İstanbul Deprem Çalıştayı’nda, İBB’nin deprem ve kentsel dönüşümle ilgili yöneticileri, ulusal ve uluslararası akademisyenler,  ilgili bakanlıklar, valilik, enstitüler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, farklı disiplinlerdeki meslek grupları ve sektörlerden temsilcilerin de olacağı 700’ün üzerinde katılımcı bir araya gelecek.

ÇALIŞTAY İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’NDE

Çalıştayda, İstanbul’un olası yıkıcı bir deprem ve diğer doğal afetler karşısında dirençli hale gelmesine engel olan sorunların analiz edilmesi, çözüm ve proje önerileri geliştirilmesi amaçlanıyor.

Çalıştay süresince, Birleşmiş Milletler Afet Risklerini Azaltma Merkezi’nin (UNDRR) de dikkate aldığı ‘Sendai Çerçevesi Planı’nda’ ilan edilmiş prensiplere göre belirlenen 6 tematik başlık ele alınacak:

Afet Risk Yönetimi

Acil Durum Yönetimi,

Afet Risk Analizleri,

Afet Risk Finansman Kapasitesinin Geliştirilmesi / Afet ekonomisi,

Kentsel/Mekânsal Planlama, Tasarım, Yenileme, Geliştirme

Ekosistemin ve Doğal Kaynakların Korunması ile İklim Değişikliği Adaptasyonu.

İstanbul Kongre Merkezinde yapılacak çalıştayda, Birleşmiş Milletler, Japonya, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa’dan katılan temsilciler, çeşitli başlıklarda sunumlar gerçekleştirecekler.

PROGRAM BİLGİSİ:

Program Tarihi: 2-3 Aralık 2019

Saat: 09.00-18.30

Adres: İstanbul Kongre Merkezi – Beyazıt Salonu

Harbiye, Darülbedai Caddesi No:3, 34367 Şişli/İstanbul

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.