Hoşgeldiniz  

İBB Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu’ndan Yüzde 10 Fark

admin | 23 Haziran 2019 | İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

YSK kararı ile yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanlığı seçimi ile ilgili resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 10 farkla Ekrem İmamoğlu önde görünüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

YSK İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından bugün İstanbul’daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen yeniden sandık başına gitti.

Yapılan sayımlarda açılan sandık sayısının % 99’a ulaştığı sonuçlara göre Millet İttifakı İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: Oy oranı; % 54, aldığı oy: 4,681,832 sayısına ulaştı.

Cumhur İttifakı İBB Adayı Binali Yıldırım Oy oranı % 45.11, aldığı oy 3,910,57 aldığı seçimde, diğer adayların aldığı oy oranı % 0.89 ve 77,300.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanlığı kesinleşen Millet İttifakı CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu, 5 yıllık dönem için İstanbul’u yönetme yetkisi aldı.

Kazandığının netleşmesi ile birlikte açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, sevinirken dikkatli olunulmasını vurgulayarak; “Her şey bu güzel İstanbul’da çok güzel olacak. Bu güzel akşamda mutlu olacağız, umutlu olacağız, sevineceğiz. Ama sevinmek bir başka kişinin kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu bir zafer değil yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı, vatandaşlara eşit davranacağımı duyurmak istiyorum. Son neticeden sonra otobüsle Beylikdüzü’ne yola çıkacağım. Orada düşüncelerimi vatandaşlarımla paylaşacağım. İstanbul’da herkese duyuruyorum ki; her şey çok güzel olacak.” Dedi.

İSTANBUL İTTİFAKI TÜRKİYE İÇİN ÖNYARGILARI YOK ETTİ

Seçimi bütün İstanbul’un kazandığının hissedilmesi için çalışacağını ifade eden İmamoğlu, “Seçimi bir parti veya kesim değil bütün İstanbul ve ülke kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunun için canla başla çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Oluşturduğumuz İstanbul ittifakı Türkiye için önyargıları yok etti.” Diye konuştu.

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA HAZIRIM

İstanbul için Cumhurbaşkanı ile uyum içinde çalışmak istediğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum, İstanbul’un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyum içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım. Mazbatamızı alıp göreve başlamanın ardından yol haritamızı hazırlayıp sizi ziyaret etme talebimi size iletiyorum.  Vatandaş siyasi kavgalardan bıktı. Hizmet üretim ve çözüm bekliyor.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talebini aktardı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.