Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı, ‘Mağdur Olan Hemşehrilerimize Yardımcı Olacağız’

admin | 18 Ağustos 2019 | Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağıştan ve baskınlardan etkilenen bölgelerde inceleme yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Mağdur Olan Hemşehrilerimize Yardımcı Olacağız.”

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağıştan ve baskınlardan etkilenen bölgelerde inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Mağdur Olan Hemşehrilerimize Yardımcı Olacağız. Dedi.

EKİPLERİMİZDEN ANLIK BİLGİ ALDIM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih’te 115, ortalama metrekareye 35 – 40 kg yağış alan İstanbul’da yağış ve baskınlardan etkilenen Eminönü’ndeki alt geçit ve yer altı çarşısında incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada; “İstanbul’daki yoğun yağmurdan etkilenen yerlerde ekiplerimizden anlık bilgi aldım. Ekiplerimizle yağmur sonrası inceleme yapıyoruz.” Dedi.

ÜSKÜDAR MEYDAN VE YAVUZTÜRK’TE DE İNCELEME

Avrupa yakasından sonra Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış ve baskında zarar gören Üsküdar’da da incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Avrupa yakasından sonra Anadolu yakasında da yağmurdan etkilenen yerleri ziyaret ettik. Üsküdar Yavuztürk Mahallesi ve Üsküdar Meydan’daki durumu teknik ekibimizle yerinde inceledik, Yavuztürk Mahallemizdeki yol bir haftada içinde bitirilecek.” Diye konuştu.

AKOM’DA TOPLANTI YAPTI BİLGİ ALDI

İstanbul’daki yağmur sonrası, etkilenen yerlerle ilgili bilgi almak için AKOM’u da ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM’da gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısının ardından her iki yakada sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “İBB Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” Dedi.

MAĞDUR OLAN HEMŞEHRİLERİMİZE YARDIMCI OLACAĞIZ

İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağıştan ve yaşanan baskınlardan etkilenen bölgelerde inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, “İstanbul mevsim normallerinin üzerinde yağış aldı ve uzun yıllardır olduğu gibi bugün de bazı ilçeler ciddi sorunlar yaşadı. Ekiplerimiz seferberlik halinde çalışıyor, İBB çalışanlarımıza ve üst yönetimimize bugünkü olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara birlikte, koordinasyon halinde ve hızlıca çözüm getirdikleri için teşekkür ederim. Bir an evvel mağdur olan hemşehrilerimize yardımcı olacağız.” İfadelerin eyer verdi.

İMAMOĞLU’NA GENEL SEKRETER YAVUZ ERKUT EŞLİK ETTİ

Yağmur felaketi yaşayan İstanbul’un en fazla hasar gören bölgelerinde incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin sorunlarını bütüncül bir çalışmayla ele alacaklarını vurgulayarak, “Pansumanla çalışmanın bir anlamı yok İstanbul’da. İstanbul, pansuman kaldıracak bir şehir değil. Varsa bir eksiklik, orada kalıcı tedbirlerin alınması konusunda kesin adımlar atmak zorundayız. Bu anlayışla önümüzdeki hafta, bütün arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürecek. Elde ettiğimiz bilgilerle de sizi bilgilendireceğiz” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte dün yaşanan sel baskınlarında en fazla zarar gören noktalarda incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na Genel Sekreter Yavuz Erkut ile yardımcıları Orhan Demir, Murat Yazıcı ve Murat Kalkanlı da eşlik etti.

“RİSKLERİN ÖLÇÜMÜNÜN TÜMÜYLE ELE ALINMASI GEREKİYOR”

Yardımcılarından yaşananlarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, ilk olarak Eminönü’ndeki yeraltı çarşılarını ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. İmamoğlu, gazetecilerin sorularına yeraltı çarşısının merdivenlerinde yanıt verdi. “İstanbul’un altyapısı ile ilgili pis su, yağmur suyu ve özellikle kıyıya yakın bölümlerdeki yapılaşma düzeni, alt geçitler buraların bu tür su baskıları ile ilgili, risklerinin ölçümü tümüyle ele alınması gerekiyor” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Biz işimizi şansa bırakmak niyetinde asla değiliz. İş, rastgele yönetilmez. Bazı şeyler vardır ki, fiziken bunu aşarsınız. Yapılarınızın düzensizliğini ortadan kaldırıp, atarsınız. Bazılarında da teknik altyapıyı güçlendirirsiniz ve o şekilde aşarsınız.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.