Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı İmamoğlu ‘Sorumluluklarımızı Yerine Getirmeliyiz’

admin | 06 Aralık 2019 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

“Dünya Çapındaki İtalyan Girişimciler Konfederasyonu” temsilcileri ile Beşiktaş’ta bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Herkesin paylaşımına, katkısına, iş birliğine hazırız” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için kaynak bulmak için yurt dışında yaptığı çalışmalara, yurt içinde de devam ediyor.

HERKESİN PAYLAŞIMINA, KATKISINA, İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

“Dünya Çapındaki İtalyan Girişimciler (C.I.I.M) Konfederasyonu” temsilcileri ile Beşiktaş’ta bir araya gelen İmamoğlu, yapacakları çalışmalarla İstanbul’un potansiyellerini ortaya çıkartmayı hedeflediklerini belirtti. İmamoğlu, “Bu şehrin tüm değerlerini, bütün dünyayla paylaşmak ve geliştirmek istiyoruz. Elbette ki ülke politikamız var, elbette ki ülkemizin vazgeçilmez prensipleri ve değerleri var. Elbette ki evrensel değerlerle paralel bir iş birliği yapmak istiyoruz. Ama günün sonunda, evet bu şehri, bir dünya kenti yapmak istiyoruz. Bu konuda herkesin paylaşımına, katkısına, iş birliğine hazırız” dedi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU “SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMELİYİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dünya Çapındaki İtalyan Girişimciler (C.I.I.M) Konfederasyonu” ile bir araya gelerek, “çalışma ve diyalog toplantısı” gerçekleştirdi. Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı, C.I.I.M Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve C.I.I.M Avrasya Akdeniz Bölge Teşkilatı Başkanı Aldo Kaslowski yaptı. Kaslowski, Türk ve İtalyan yatırımcılardan oluşan yaklaşık 80 yatırımcıya, İmamoğlu ile bilgiler verdi. Kaslowski’nin ardından mikrofonu alan İmamoğlu, “Kadim İstanbul kentinin keyfini yaşarken, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Tüm korumacı duygularımızla da geleceğe bu şehrin tüm değerlerini aktarabilme yeteneğini ortaya koymalıyız. İstanbul’da yaşamanın en önemli bedeli, burada sorumluluk duygusu. Kendinizi sorumlu kabul edeceksiniz ve bu şehrin tüm yükünü, tüm ağırlığını taşıyarak hayatınızı devam ettireceksiniz. Bunun tek başına bir belediye başkanına ait sorumluluk olmadığını, 16 milyon insanının, yaşayanının bir sorumluluğu haline gelmesini sağlamak, onların aidiyet duygusuyla bu süreci beslemek gerçekten İstanbul’da yaşamayı hak etmeyle paralel bir çaba” dedi.

“DÜNYADAKİ EN DEĞERLİ MARKALARDAN İSTANBUL’U DÜNYAYLA PAYLAŞMAK İSTİYORUZ”

İstanbul’un dünyadaki en değerli markalardan biri olduğunu kaydeden İmamoğlu, İstanbul’un ziyaretçilerini artırmak, dünyayla paylaşmak istediklerini kaydederek; “Biz, bu markayı yukarıya taşıyıp, bu şehrin ziyaretçilerini arttırmak, şehirde daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak, daha keyifli anlar yaşamalarını sağlamak, elbette biraz daha fazla paralarını harcamalarını sağlamak istiyoruz. Bu anlamda bir ‘Turizm Platformu’ kurduk. İstanbul’un gelecek planı, kimsenin hafızasında yok. Hatta her dönem İstanbul’a farklı sürprizler yaşatmıştır. Hiç beklenmedik binaları önünüzde görmüşsünüzdür birkaç yıl içerisinde. Ya da bir kişinin kararıyla bir anda İstanbul’un ulaşım sistemi değişmiştir. Bu, bir ‘master plana’ sahip olmamanızdan kaynaklanır. Dolayısıyla biz, geleceği planlamak zorundayız. 2050 vizyonu diye bir çalışma başlattık. 2050 vizyonu, bir şehir açısından hiç de uzun vadeli bir planlama değildir. Aslında çok da kısa sayılabilir. 30 yıl sonrasını konuşuyoruz. Gururla ifade ediyorum ki; İstanbul’un stratejik plan çalışmasında ve hazırlığında, 250 binin üzerinde katılımcının fikriyle bir stratejik plan çalışması yaptık.” Şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.