Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı İmamoğlu, 19. İlçe Ziyaretini Bağcılar’a Yaptı

admin | 06 Ocak 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortak mas toplantılarını gerçekleştirdiği 19’uncu ilçe belediyesi ziyaretini Bağcılar Belediyesi’ne gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut’u makam odasında ağırladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19’uncu ilçe belediyesi ziyaretini Bağcılar’a yaptı. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme yönelik sorularını da Bağcılar’da yaptığı saha incelemeleri sırasında yanıtladı. İmamoğlu, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul konusunda gerekirse sunum yapacağına ilişkin sorusuna, “Dünkü söylemlerinden en sevindirici olanı, bir sunum yapma isteği. Çok önemli. Çünkü, ‘Biz yaptık, yapıyoruz, bitirdik’ ya da ‘Kim isterse, istemezse; bizi ilgilendirmez, yapıyoruz’ söylemlerinin yanı sıra bu söylem, doğru bir söylem. Umarım yaparlar. Davet ederlerse, ben giderim. ‘Kapılarımız herkese açıktır’ şeklinde bir söylemi de var dünkü programında. Açıksa; biz, o kapıya gelmek istediğimizi ilettik. Çünkü Kanal İstanbul’u, İstanbul’un en kritik sorunu olarak görüyorum. Kaderi olarak, dönüm noktası olarak görüyorum. Bizim fikirlerimizi dinleme açısından bu talebimizi tekrar iletiyoruz. Lütfen randevu veriniz, gelelim. İstanbul adına yaratacağı olumsuzlukları, bizzat biz size anlatalım. Kanal İstanbul projesi, ‘Ben yaptım oldu’ projesi o-la-maz” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19’uncu ilçe belediyesi ziyaretini Bağcılar’a gerçekleştirdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İmamoğlu ve İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut’u makam odasında ağırladı. İstanbul’un deneyimli ilçe belediye başkanlarından Çağırıcı ile Bağcılar’ın sorunlarını konuşacaklarını belirten İmamoğlu, “Başkan’ımızla İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Bağcılar arasında nasıl diyalogları kuvvetlendirebiliriz, hangi konular şu an gündemde, neler yapılmış, neler yapılmalı; bu sorulara cevap bulacağız. Verimli bir gün geçirmememizi diliyorum. Umarım, hızlıca bütün İstanbul’un ilçelerini tamamlarız. Yarıyı devirdik. Oldukça fazla ilçemiz var. Ama eş güdümlü ve koordineli paylaşımla süreci yönetmek arzusundayız. İBB’nin en önemli çözüm ortağı, ilçe belediyeleridir. Belediye başkanı olarak benim de en önemli çözüm ortağım ya da yol arkadaşım, paydaşım ilçe belediye başkanlarıdır. Bu anlayışla hareket edeceğiz. Tüm samimiyetimizle İstanbul’a hizmet önceliğinde hareket edeceğiz” dedi.

ÇAĞIRICI: “ŞANSIMIZ TABANDAN GELİYOR OLMANIZ”

İmamoğlu ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Çağırıcı, İstanbul’un dünya başkenti olduğunu belirtti. Çağırıcı, “Böyle bir şehirde, İBB ile birlikte çözüm üretme adına çok güzel hizmetler yapılacağına inanıyorum. Daha önceki dönemlerde belde belediyelerinde, ki o dönemden geldiğim için biliyorum, bu sıkıntıları çok yaşadık. Çünkü belde belediyelerinin planı ayrı, ilçenin planı ayrı, Büyükşehir’in ayrı. Böyle büyük bir metropolde bu olmamalıydı; ama daha sonra bunlar hep düzeltildi. Bizim şansımız, ilçeden, tabandan geliyor olmanız, sizin ilçe belediye başkanlığından geliyor olmanız. Bizleri iyi anlayacağınıza inanıyorum. İnşallah Bağcılar’ımıza, İstanbul’umuza, her şeyden önce yeryüzünde Allah’ın yarattığı en kutsal varlık insana hizmet etmenin heyecanını yaşarız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bağcılar’ın sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi. Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Çağırıcı ve beraberindeki ilçe belediye yöneticileri, İBB heyetine sunum yaptı. Sunumun ardından İmamoğlu ve Çağırıcı, inşaatı devam eden yeni belediye binası inşaatında ve Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda incelemelerde bulundu. Her iki başkan, Sancaktepe İlkokulu’na da birlikte gitti. Müdür Selattin Ceylan’dan okulla ilgili bilgiler alan İmamoğlu, öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.