Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Tebrik Ziyareti

admin | 19 Temmuz 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Fransa Büyükelçisini ve SP Genel Başkanı’nı makamında kabul eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar ve Küçükçekmece’de cemevlerine ziyaret gerçekleştirerek vatandaşla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB başkanı seçilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretleri sürerken bugün makamında ağırladığı Fransa ve İspanya büyükelçileri ile buluştu. İmamoğlu öğle saatlerinde Fransa Büyükelçisi Charles Fries ve İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwlater’ı makamında kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gün içindeki ilk konukları, Fransa Büyükelçisi Charles Fries ve İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu, kendisini tebrik etmeye gelen konuklarını Saraçhane’deki makam odasında ağırladı. Fries, İBB Başkanı’na başarılar dileyip İstanbul ve Fransa arasında kuvvetli bağlar bulunduğunu vurguladı.

Büyükelçisi Charles Fries, “Beyoğlu’nda bulunan yerimizin 400 yıldan fazla bir tarihe sahip olduğunu bilirsiniz. İstanbul’da yaşayan 7 binden fazla Fransız vatandaşı mevcut. Fransa, İstanbul’un gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyor. Fransız şirketleri, Fransız turistleri İstanbul’a getirerek, ticaret yaparak, bu alışverişi devam ettirmekte kararlılar. Seçilmeniz Fransa’da da büyük yankı uyandırdı, basın yayın organlarında büyük yer buldu. Çok konuşuldu. Ayrıca Paris Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sizi Paris’e davet ettiğini de ifade etmek isterim. Önceden Paris ve İstanbul arasında imzalanmış bir anlaşma vardı. Bu anlaşma belki devam ettirilebilir.” Dedi.

Ekrem İmamoğlu ise; “Başta Avrupa olmak üzere, dünyanın her ülkesiyle, bölgesiyle çok yoğun sıkı diyalog kuran, geçmişten bugüne tüm tarihi birikimini bütün ülkelerle paylaşan bir İstanbul olacağız. Fransa’yla yüzlerce yıllık bir ilişkimiz var. Özellikle Osmanlı döneminde başlayan ve sonrasında bu ilişkilerin devam ettiği süreçte, tarihsel ilişkiler olsun, kültürde, sanatta, edebiyatta Türkiye’yle Fransa’nın etkileşiminin kuvvetli bir ülke olduğunu bilen birisiyim. Türkiye’nin bu önemli ilişkilerinin bu önemli süreçte en büyük lokomotifinin de İstanbul’la, Fransa’nın yerel yönetimleriyle kuracağı bağda, çok özel bir yer bulacaktır. Paris’in bu daveti de bizi memnun etmiştir.” Diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Şehzadebaşı Camii’nde cuma namazını birlikte kılan İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu İBB Başkanlığındaki makamında kabul etti.

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar ve Küçükçekmece’de cemevlerine ziyaret gerçekleştirerek vatandaşla buluştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.