Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’un Öncelikleri Var’

admin | 26 Aralık 2019 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Bostancı – Dudullu Metro Hattı şantiyesinde incelemesinde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “acil olan işleri önceliyoruz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ekonominin zor günlerinde İstanbul için çok aciliyeti olan projelere öncelik verdiklerini kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ülkemizin sıkıntılı günlerinde bu verimli hatları, İstanbul için çok acil olan işleri önceliyoruz. Öncelemek zorundayız. Bu tür projeler hayatın geleceğini tanımlıyor. Bir verimli proje üretip İstanbul halkına hediye ettiğiniz zaman, İstanbul halkı nefes alır. İstanbul halkı mutlu olur. Hayatlarının büyük bir kısmını trafikte geçirmemiş olur. Çile çekmemiş olur.” Diye konuştu.

200 MİLYON EURO FİNANSMAN İHTİYACI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Metro projesi için gerekli olan finans sorununu aşmak için çalıştıklarını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “560 milyon Euro + KDV gibi bir maliyete sahip hat. 200 milyon Euro finansman ihtiyacı için çalışıyoruz. Ekonominin zor günlerinde, sıkıntılı günlerinde bu verimli hatları, İstanbul için çok acil olan işleri önceliyoruz. Öncelemek zorundayız. Dolayısıyla biz o tür öncelikleri olmayan işlere karşı dururken ülkemizin bu zor koşullarında geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde finansmanı tamamlanamayan kredi bulunamayan bu tarz projeleri halletmemiz gerekiyor. Burada konuştuğumuz rakamlar aslında, 1.3 milyar lira civarında bir finansman. Öbür tarafta bitmesi belli olmayan, bitiş rakamı belli olmayan 100 milyar liranın üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz. Yani şuradaki işin 60 – 70 katı bir maliyetten bahsediyoruz. Nerede bu işin önceliği, gerekliliği? Biz öncelik olan her şeyi alkışlarız. Sahipleniriz. Başlatana teşekkür ederiz. Bitirince onları davet ederiz. Ama önceliği olmayan, vatandaşın, bu kentin doğasının lehine olmayan hiçbir işe de öyle oturup evet demeyiz.” Dedi.

SÖZLERİ TALİMATA ÇEVİREN ANLAYIŞA KARŞI OLDUĞUMUZU HALKIMIZA İLETMİŞTİK

İmamoğlu, konuşmasında;“Önceliği olmayan, vatandaşın, bu kentin doğasının lehine olmayan hiçbir işe oturup evet demeyiz. Zaten biz bu tarz talimatları almayacağımızı, gereksiz ve lüzumsuz olan işlere dönük bir takım sözleri talimata çeviren anlayışa karşı olduğumuzu, 16 milyon insandan talimat alacağımızı, görevimize başlarken bütün halkımıza iletmiştik. Bu projenin tamamlanması adına mücadele veriyoruz. Bu tarz güzel ve faydalı projeler milli duygular içeren projedir. Çünkü 16 milyon insanı mutlu ettiğinizde Türkiye’ye enerji olarak yansır.” İfadesine yer verdi.

UMUYORUM, 2020 YILI PROJELERİ BAŞLATTIĞIMIZ YENİ İHALE YAPTIĞIMIZ YIL OLUR

İBB Başkanı İmamoğlu, “Umuyorum, 2020 yılı bu tür projeleri başlattığımız ve sonuca doğru koşturduğumuz, hatta İstanbul’un yoğun ihtiyaç duyduğu başka noktalardaki hatlarla ilgili de yeni ihale hazırlıklarını yaptığımız yıl olur. 2020 yılının ilk çeyreğinde burada ihtiyaç duyduğumuz finansmanı elde edeceğimizi, bu yönde çalışmalarımızı en yoğun şekilde sürdürdüğümüzü de vatandaşlarıma duyurmak isterim. 2020 yılı ilk çeyreğinde finansman işini haletliğimizde 20121 yılı içerisinde, yüzbinlerce insanımızın faydalanacağı metro ulaşım hattını kazandırmış olacağız. İstanbulluların hizmetine sunacağız. Burada emek veren herkesin emeklerine sağlık… Tamamlandığında binlerce vatandaşla hep beraber açılışı yaparız.” Şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.