Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Bu şehrin derdi kanal değil’

admin | 31 Aralık 2019 | Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

“Kanal İstanbul” ile ilgili ÇED raporuna itiraz dilekçesini veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Herkes torunlarının gözlerin içine bakarak söylesin. Bu şehrin derdi kanal değil.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul” ile ilgili ÇED raporuna itiraz dilekçesini verdi.

Ülkemizdeki gençlerin yurtdışına gidiş gerekçelerinin araştırılması gerektiğini kaydeden İmamoğlu, ÇED Rapuruna İtiraz başvurusu öncesi yaptığı açıklamada, “yeni teknolojiler üreten yeni gelişmelerle bu şehre katkı sunan nesilleri bu şehirde var etmemiz lazım. Onlara uygun ortalar var etmemiz lazım. Bu şehrin derdi kanal değil.” Dedi.

HERKES ÇOCUKLARININ, TORUNLARININ GÖZLERİNE BAKARAK SÖYLEDİKLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN

ÇED raporuna itiraz dilekçesini vermek için gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarına “Kanal İstanbul” ile ilgili görüşlerini aktardığı açıklamasında; “Ortada proje yok. E5’i nasıl geçeceksiniz? Küçükçekmece Gölünü nasıl aşacaksınız? Suyla ilgili 3 bilim insanının raporunu okuyorum 3 gecedir uykularım kaçıyor. Bir bilim insanının tarifi aynen şu; tümüyle su kaynaklarını eritiyorsunuz. Istrancalardan gelen suyun İstanbul’a yaygınlaşan yer altı akışını yok ediyorsunuz. Yaratmak istediğiniz ada, yani Kanal İstanbul’un doğusu yerleşime uygun olmayan kurak bir adaya dönüşme riskine sahip. Bunları bilim insanları yazıyor. Bunlar 5 – 6 sene önce yazılmış. Bir siyasi tartışma değildir bu. Bu kon başka bir konu, Siyasi tartışmaların konusu değil. Bu şehrin, çocuklarımızın geleceği… Herkes, çocuklarının, torunlarının gözlerin içine baka baka söylediklerini bir daha gözden geçirsin.” İfadelerine yer verdi.

ÇED RAPORUNA İTİRAZA GELDİM. SÜRECİ SON ANINA KADAR TAKİP EDECEĞİM

ÇED raporuna itiraza geldiğini, süreci son anına kadar takip edeceğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, itiraz süreci ile ilgili düşüncelerini; “Ben 16 Milyon vatansever İstanbullu, 82 milyon vatansever vatandaşımın haklarını korumak adına ÇED raporuna itiraza geldim. Bu süreci son anına kadar takip edeceğim. Hukuksal zeminde sürecin nasıl değişeceğini, akılla ve bilimle mücadelemizle göreceğiz. Öyle bağırarak çağırarak değil…  Güzel cümleler tesir ediyor. Varsa anlatmak istediğiniz güzel cümleler kurun. Akılla, bilimle anlatın. Talimatla anlatmayın. Geçmiyor çünkü. Bu millet hukuksal mücadelesini verecek. Her ilçenin, nerede yaşıyor olursa olsun yaşamının, ekmeğinin, suyunun, maneviyatının mezarının, geçmişinin haklarını savunuyoruz. Onun için buradayım. Savunmaya da devam edeceğim.” İfadeleri ile aktardı.

TOPLUMSAL UZLAŞMANIN OLMADIĞI PLAN OLABİLİR Mİ?

1/100binlik planla ilgili belediye başkanlarının bile bilgisi olmadığını ifade eden Ekrem İmamoğlu; “Her şey ters işliyor. Onun için neyin ne zaman olacağı belli değil. Böyle bir plan olur mu? Toplumsal uzlaşmanın olmadığı 1/100 binlik plan olabilir mi? Geçelim vatandaşı; 39 belediye başkanının hangisinin bilgisi var? Ben belediye başkanıyım. 5 yıllık dönemde benim bilgim olmadı.” Dedi.

BU MİLLET YAT – KAT İSTEMİYOR İŞ, AŞ, EKMEK, EĞİTİM, İSTİYOR

İmamoğlu açıklamasında; “Topluma bilgi veriyorum. Toplumun bilgi edinme hakkına saygı gösteriyorum. Bu millet yat istemiyor, kat istemiyor, hatta 80 katlı bina hiç istemiyor. Bu millet iş, aş, ekmek, eğitim, istiyor. Milletin çocuklarının okulları kapanıyor. Satışlar yapılıyor. Bütün bu sorunlar varken bu şehri ve ülkeyi Kanal İstanbul ile meşgul etmek devlet adamlığına sığmaz. Halkın fikri her zaman önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.