Hoşgeldiniz  

İBB Başkan İmamoğlu, Su ve Ulaşımda İndirim Başlatıyor

admin | 05 Mayıs 2019 | Ekonomi, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde İstanbullulara sözünü verdiği, su ile toplu ulaşımda indirim ve ücretsiz taşıma vaatlerini gerçekleştirmek için ilk adımı attı.

İBB Meclisi’nin onayının ardından; konutlarda su yüzde 40 ucuzlayacak, öğrencilerin aylık İstanbulkart’ı 50 TL olacak. 0-12 yaş arası çocuklar ile 4 yaşına kadar çocuğu olan anneler toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Dini ve milli bayramlarda da İstanbul’da toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık sürecinde söz verdiği su ve ulaşım alanındaki vaatlerini gerçekleştirmek için çalışma başlattı.

Başkan Ekrem İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirim yapılması için çalışma yapılması ve yeni satış tarifelerinin tespit edilmesi talimatını verdi.

Ekrem İmamoğlu, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’na gönderdiği yazıda ise, ücretsiz ve indirimli toplu ulaşım için 4 ayrı çalışma yapılması talimatını verdi.

İmamoğlu; ulaşımda öğrencilerin aylık İstanbulkart bedellerinin 85 TL’den 50 TL’ye düşürülmesi, 0-12 yaş arası çocuklar ile 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşımın ücretsiz olması, ayrıca dini ve milli bayramlarda İstanbul genelindeki toplu ulaşımın ücretsiz olması için UKOME’den (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) karar alınmasını istedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışma yapılması için talimat verdiği su ile toplu ulaşımda indirim ve ücretsiz taşıma konularının, ilgili birimlerde değerlendirilerek İBB Meclisi’nin 13 Mayıs’taki toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili sosyal paylaşımlarında şunları kaydetti:

Çok yakında;

*Su fiyatına %40 indirim

*Aylık öğrenci kartı 85 TL’den 50 TL’ye

*0-4 yaş arası çocuklu annelere ulaşım ücretsiz

* 0-12 yaş arası çocuklar için ulaşım ücretsiz

*Dini, milli ve resmi bayramlarda ulaşım ücretsiz olacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.