Hoşgeldiniz  

Hüseyin Şahin, ’Yiyerek Zayıflıyorum, Yeniden Doğmuş Gibiyim’

admin | 22 Eylül 2018 | Genel, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Üst Manşet A- A+

22 aydır devam ettiği diyet sonunda toplamda 71 kilo veren, 197 kilolu Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin, Dr.Gürkan Kubilay ile yaşamayı öğrendiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

197 kilo iken aile içi eşi, kızı ve damadından kilo veremsi yönünde telkinler ve yönlendirme ile obezite tedavisi üzerine çalışmalar yürüten, TV’lerde bir çok sağlık programı yapımcısı Dr.Gürkan Kubilay’a gitmesi ile başladı Ataşehir Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin, 22 aydır diyete devam ettiği diyet sonunda toplamda 71 kilo verdiğini, 197 kiloda iken 118 kiloya düştüğünü, hedefinin 30 kilo daha vererek 80 kiloya düşmek olduğunu söyledi.

Ataşehir Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin’in 1993’ten bu yana obezite tedavisi üzerine çalışmalar yürüten, TV’lerde yayınlanan birçok sağlık programı yapımcısı Dr.Gürkan Kubilay ile sürdürdüğü fazla kilolarından kurtulma mücadelesi, kız ve damadı ile eşinin ısrarı ile başlamış.

Kanal D’de yayınlanan “4 Kadın” adlı programa Dr.Gürkan Kubilay ile birlikte katılan  Hüseyin Şahin, anlattığı zayıflama hikayesi ile seyircilerden ve program yapımcılarından yoğun ilgi gördü.

“TORUNUNU MEZARINA GETİRMEK İSTEMİYORUM “

197 kilo ile hareket kısıtlılığıyla yaşamını sürdüren Hüseyin Şahin, kilo ile mücadeleyi başlatan aile içi ısrarın, eşi Gülfidan Şahin’e kendilerine torun vermediği yönünde şikayet ettiği kızı Heval ve evlat olarak gördüğü damadı Gökhan Emeksiz’in; “Bizden torun istemişsin, kabul. Çocuğumuza; deden her gün güzel içki içerdi. Onun için şimdi mezarda- mı diyeceğim? Benim çocuğumun elinden dede sevgisini almaya hakkın yok. Öyle bir hak tanımıyorum sana. Baba, ben mezarına getirmek istemiyorum torununu. Torununu dede sevgisinden mahrum bırakmaya hakkın yok” demeleri üzerine; yaşam biçimini değiştirerek, fazla kilolarından kurtulmak üzere mücadeleye başlayacağı sözünü vermiş.

22 AYDA 71 KİLO, HEDEF; 30 KG DAHA

Damadı Gökhan ve kızı Heval’ın ısrarı ve önerisi üzerine, 1993’ten bu yana obezite tedavisi üzerine çalışmalar yürüten, TV’lerde bir çok sağlık programı yapımcısı Dr. Gürkan Kubilay’dan randevu aldığını, 03.01.2017 tarihinde doktora giderek, aldığı program doğrultusunda 22 aydır diyete devam ettiğini kaydeden Ataşehir Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin, bu güne kadar toplamda 71 kilo verdiğini, hedefinin 30 kilo daha vererek 80 kiloya kadar inmek olduğunu vurgulayarak; “Toplamda 71 kilo verdim. Şekerim vardı, insülin kullanıyordum. Onları attım… Şu an şekerim yok.  Tansiyon ilacım da yarı yarıya düştü.  Hiç yürüyemiyordum. Şimdi her sabah 4 Km. yol yürüyorum. Her sabah erken saatte kalkarak, Kayışdağı Cumhuriyet Parkı’nda düzenli olarak sporumu yapıyorum.  Haftanın 5 günü garanti yapıyorum bu sporu” dedi.

YÜRÜYEMEYEN KONUŞURKEN UYUYORKEN, 6 ÖĞÜN YİYEREK ZAYIFLIYORUM

Ağrıdan kıvranan, yürüyemeyen, konuşurken uyuyan bir insanken diyet ile birlikte kendindeki değişiklikleri anlatan Hüseyin Şahin, yiyerek zayıfladığının da altını çizdiği değişimi, “Hiç yürümeyi bilmeyen, beli ağrıyan, ağrıdan kıvranan bir insandım.  Yürüyemeyen, uyuyamayan, yara bere içinde olan, konuşurken uyuyan, araba kullanamayan bir insan olmuştum. Şimdi yürüyorum, konuştuklarımdan zevk alıyorum, araba sürüyorum hem de 6 öğün yiyerek zayıflıyorum.” İfadeleri ile açıkladı.

YAPTIĞIM DİYET DEĞİL; DOĞRU BESLENME, YAŞAM FELSEFESİ

Yaptığını diyet değil; doğru beslenme, yaşam felsefesi olarak tanımlayan Şahin, “Bizim yaptığımız diyet değil. Doktorum bana yaşam felsefesini, yemek kültürünü ve doğru beslenmeyi öğretti. 22 ayda 86 tane yemek listesi geldi.  Hiç biri birbirine benzemiyor.  Hastaları içinde en iyi kilo veren biri olduğum için ayrıca mükâfatlandırıldık doktorumuz tarafından.  İzlediğiniz gibi Kanal D’ye konuk olduk. 6-7 kanal sırada, oralarda da bu zayıflama hikâyemi paylaşacağım.” Şeklinde konuştu.

OTURMAK YERİNE “NASIL YAŞANILIR?I” ÖĞRENDİM

Hüseyin Şahin, “Şu an neler değişti?” sorusuna yanıt olarak; “Çok şeylerin değiştiğini söyleyebilirim. Her şeyden önce çevrem değişti.  Onlar benim dostlarım fakat, sağlığım için mesafe koymak zorunda kaldım. Şimdi yeni bir düzene, yeni bir yaşam felsefesine ve yeni bir çevreye sahip oldum. Daha doğrusu -nasıl yaşanılırı- öğrendim. Çok oturmayı değil, mücadele vermeyi öğrendim” ifadelerini kullandı.

“YAŞAMAYI ÖĞRENDİK”, “YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM”

Kısa sürede yaşadığı değişim için, “Bu konuda bana destek veren eşime, kızım Hevval Çiğdem’e, damadım Gökhan Emeksiz’e çok teşekkür ediyorum.” İfadeleri ile ailesine minnetlerini dile getiren Kayışdağı Spor Kulüp Başkanı Hüseyin Şahin sporun içinde, spor kulübü yöneticisi olarak diyet programı ile zayıflama, fazla kilolarından kurtulma mücadelesi ile ilgili hedefi ve düşüncelerini, “Şu andaki hedefimiz 90 kiloya düşmem. Ondan sonrada kilo almamaya gayret edeceğim. Zaten şu anda istesem de yiyemiyorum.  Şu an 118 kiloyum. 30 kilo daha vermem gerekiyor. Bunu da 6 ay içerisinde vereceğimi düşünüyorum.  Ondan sonra doktorumuza 3 ayda bir gideceğiz. Ayda iki hafta yemek listemiz doktordan gelecek. Diğer iki haftayı da bize bırakıyor. Yalnız şeker hastalarına, insülin kullananlara çikolata ömür boyu yasak.  Biz bir elmada 4 şeker, bir limonda iki şekerin olduğunu öğrendik. Bunun yanı sıra yaşamayı da öğrendik. Yeniden doğmuş gibiyim. Tabi ki yolun başındayım. İşin gerçeği bu… Bu kadar kilo vermeme rağmen vücudumda hiç sarkma yok. Doktorumuz ağır işler yaptırmıyor bize. Yeni 5 kat merdivenleri rahatlıkla inip çıkabilirsiniz dedi. Yani anlayacağınız mükemmel gidiyorum.” şeklinde aktardı.

İNSAN ÖNCE KENDİSİ İÇİN YAŞAMALI

Günde 6 öğün yemek yediğini, doktorunun verdiği programa sadık kaldığını kaydeden Hüseyin Şahin, yaptıklarını sağlıklı ve doğru beslenme olarak tanımladıklarını, yiyerek zayıfladığını vurgulayarak, “Yemek öğünlerimiz; sabah 08 ile 09,30 arası kahvaltı, 10 ile 10,30 arası ara öğün, 12 ile 13 arası ana yemek,  16 ile 16,30 arası ara öğün, 19,30 ile 20, 30 arası ana yemek, 22 ile 22,30 arası ara öğün. Bunlar haftalık liste halinde doktorumuz tarafından gönderiliyor. Aslında buradaki sorun şu; bir insan önce kendisi için yaşamalı ki, birilerini de yaşatmalı. Giydiğim elbiselerden sadece ikisini hatıra olarak saklıyorum. Hiç birini giyemiyorum. Elbiselerimi yenilemek zorunda kaldım. Diğerlerini de belediyenin kutularının içine bıraktım” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.