Hoşgeldiniz  

Hilal Dokuzcan Sloganımız ‘Yerelde seçim, Kadınlar çözüm’

admin | 02 Ekim 2013 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset, Türkiye A- A+

chp kadin kollari danisma kuruluCHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın da katıldığı İstanbul İl Kadın Kolları Danışma Kurulu toplantısı CHP Ataşehir Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde Ataşehir ‘de yapıldı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Gülşen Yurtsevan başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde Ataşehir Nikah Salonu’nda düzenlenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın katıldığı, İstanbul İl Kadın Kolları Danışma Kurulu toplantısı İstanbul İlçe Kadın Kolları Başkan ve temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

8, 9, 10 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan CHP Kadın Kolları Küçük Kurultayı öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında bütün illerde danışma kurulu toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda İstanbul’un 39 ilçesinin CHP Kadın Kolları teşkilatları, Ataşehir’de CHP Ataşehir Kadın Kolları’nın ev sahipliğinde, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın başkanlığında bir araya Ankara’da yapılacak olan küçük kurultay için hazırlık çalışması yaptı.

chp kadin kollari danisma kurulu_Hilal dokuzcan

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın açılış konuşmasına kadar basına açık olan toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kurultaya tüzüklerinde belirlenen katılımcıların yer alacağını söyleyen Dokuzcan, ana sloganlarının “Yerelde seçim, Kadınlar çözüm” olacağını Yerel seçimlerde kadın adayların artmasını amaçladıklarını söyledi.“Yerel Yönetimler ve Kadın” gündemiyle toplanacak olan Küçük Kurultay’ın hazırlık çalışması olan toplantıyla herkese ulaşmayı amaçladığını ifade eden Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, “Bu günkü çalışmanın özü kurultaya, oradan da tüm Türkiye’ye yayılacak.”diyerek çalışmaların sonucunu vurgulayıp, kurultayda ilk gün katılımcılara daha fazla konuşma şansı vereceklerini, ikinci gün; “Yerel siyasette kadınların temsili ve katılımı.”, “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel yönetimlerin bu anlamdaki rolü” ve “Kadın politikaları oluşturmak.”başlıkları ile üç ana konuda çalışma yapacaklarını ifade etti.

İNSANLIK İKİ KANATLI KUŞTUR

İnsanlık iki kanatlı kuştur diyen Dokuzcan, “Kuşun sağ kanadı erkekler, sol kanadı kadınlardır. Onun için için kadınlar solcudur.”dedi.

Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, 3 gün sürecek “Yerel yönetimler ve kadın ilişkisi” gündemli kurultaya tüzükleri gereği; Kadın milletvekilleri, il başkanları, disiplin kurulu üyeleri ve partililerin katılacağı, ortak bir kadın sesi oluşturmayı amaçladıklarını, Küçük kurultayın, parti içinde kadın politikalarının tartışılması ve kadın adaylar konusunda ortak bir strateji belirlenmesi için çalışmalar içerdiğini belirtti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.