Hoşgeldiniz  

Hamilelikte Yapılan Egzersizler Doğumu Kolaylaştırıyor

admin | 21 Eylül 2018 | Manşet, Sağlık, Üst Manşet A- A+

Hamileliklerde, hareketsizliğin, bel ve sırt ağrıları beraberinde getirdiğini belirten Jineart Clinic Kurucusu Uzmanı Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu: anne adayına zarar verebilir.

Hamilelik, birçok kadın için günlük hayatta yaptığı hareketlerin kısıtlandığı ve bedenin 9 ay boyunca istirahata çekildiği bir dönem olarak görülebilmektedir. Anne adayının ve bebeğinin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir rahatsızlığın bulunmadığı hamileliklerde, hareketsizliğin, bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere birçok rahatsızlığı da beraberinde getirdiğini belirten Jineart Clinic Kurucusu ve Medicana Kadıköy Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu, Hareketsiz geçen hamileliklerin anne adaylarına faydadan çok zarar verebilmektedir diyor.

Sağlıklı hamileliğin adresi “Jineart Moms Club”

Hamilelik dönemini olabildiğince keyifli ve sorunsuz geçirmek isteyen tüm anne adaylarına hizmet verme mottosuyla kurulan Jineart Anneler Kulübü, Anne adaylarına hamilelik ve doğum sürecinden, bebekler 1 yaşına gelene kadar ki yoğun ve duygusal zamanda tüm ihtiyaçlarınıza tam destek vermeye devam ediyor.

Profesyonel hekim, ebe, doula (doğum destekçisi) ve psikologlar tarafından yönetilen Kulüp sayesinde benzer sıkıntıları, heyecanları ve mutlulukları yaşayan anne adayları, tecrübelerini birbirleriyle paylaşabiliyor, birlikte doğum öncesi derslerine katılıyor, isterlerse uzman ebe ve doğum destekçisi ile görüşebiliyor, emzirme planlaması yapabiliyor ve doğal doğum süitine minik turlar düzenleyebiliyorlar.

Düzenlediğimiz bu aktiviteler sayesinde bir araya gelen anne adayları, anneliğe doğru giden o büyülü yolculuğun keyfini çıkarma şansı yakalıyorlar. Çift olarak katılanlar ise, kafalarında oluşan tüm soruların cevaplarını birlikte bulabiliyor ve endişeleri hayatlarından tamamen silip atabiliyorlar.

Sağlıklı hamileliğin yolu spordan geçiyor…

Jineart Anneler klubünün kurucusu Kadın Hastalıkları Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu, “ Doğum yapmak ne kadar harika bir deneyim olsa da doğum başlamadan önceki saatler tüm kadınlara kök söktüren saatlerdir. Bu saatlerde kasların ve eklemlerin minik bebeğini dünyaya getirmek için sürekli değişim ve hareket halindedir. Bütün bu olacaklara kendini önceden hazırlarsan doğum sürecini daha kolay bir hale getirebilirsin.

Gebelik sırasında yapacağın egzersizler doğum sancılarını hafifletecek ve eklem ve kasların yumuşamasını sağlayacaktır.” Diyor.

Birçok dalda uzmanlığı olan doktorlar, ebeler, emzirme danışmanları, fizyoterapistler ve psikologlardan oluşan deneyimli kadrosuyla annelerin hamilelik dönemimin huzurlu ve mutlu geçirmesini sağlayan Moms Clup, düzenlediği etkinliklerle de anne adaylarının en çok tercih ettiği bir sağlık kulübü olmayı hedefliyor.

Jineart Anneleri için ne gibi etkinlikler düzenleniyor?

*Doğum öncesi kursları

*Doğumun gerçekleşeceği hastane, doğum süiti ve yenidoğan ünitesi turları

*Doğuma girecek ebeler ve doula (doğum destekçisi) ile tanışma imkanı

*Dikey doğum konsepti

*Esra Koyuncu ile aylık fengshui oturumları

*Emzirme planlaması

*Bebek masajı kursları

*Kişisel ebe ve doula

Özellikle kadın psikolojisi ve duygusal sağlık konularında uzman psikiyatristler, Jineart Annelerinin hamilelik dönemlerini olabilecek en pozitif şekilde geçirmelerini sağlıyorlar.

Jineart Clinic Kurucusu ve Medicana Kadıköy Hastanesi

Kadın Hastalıkları Doğum ve Perinatoloji Uzmanı

Op. Dr. Cengiz Sağıroğlu

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.