Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak, ‘Mülakat Tamamlansın Liste Açıklanacak’

admin | 21 Kasım 2018 | Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın Meclis Üyesi aday adayları mülakatının sürdüğünü, sürecin tamamlanmasıyla listenin açıklanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 115 Meclis üyesi aday adayı başvurusu olduğunun altını çizen, Belediye Başkan Aday Adayın sayısı ise 5 olduğunu kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Meclis üyesi aday adaylarına 10 soru sorulan mülakatın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Recep Kenan aracılığı ile www.ithaber.com okurlarına yaptığı açıklamada aday adaylığı süreci ile bilgi verdi.

MÜLAKAT SÜRECİ TAMAMLANSIN ADAY ADAYLARI AÇIKLANACAK

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yürütülen Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday adayları ile ilgili mülakatın sürdüğünü kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, mülakat sürecinin tamamlanması ile birlikte aday adaylarını açıklayacaklarını kaydederek; “Belediye Başkan Aday Adayları ile Belediye Meclis Üyeliği için müracaat eden Aday Adayların durumları ile ilgili araştırma yapılıyor.  Komisyonların detaylı bilgi edindiği bu araştırmalar sanırım bir iki gün içinde bitecek. Bizim gizli saklı hiçbir şeyimiz yok. Her adayın sahada olduğunuda görüyorsunuz. Yalnız İl Başkanlığımızın yaptığı uygulamayla kurulan çeşitli komisyonlar var. Bu Komisyonlar CHP’de aday adayı olanlarla ilgili hem tanıma hem de aday adaylarla ilgili bilgi ve veriler kaydediyor” dedi.

CHP KURUMSALLAŞMIŞ BİR PARTİDİR

CHP kurumsal bir parti olduğunu, aday adaylar ile ilgili sürecin devam ettiğini hatırlatan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Meclis üyesi aday adaylarına 10 adet soru soruluyor. Neden Belediye Başkanı ve Meclis üyesi olmak istiyorsunuz? Partimizi neden seçtiniz? Seçilirseniz projeleriniz nedir? Gibi sorularla profilleri öğrenilen aday adaylarının henüz bu araştırmaları bitmediğinden, kesin sonuçlanmadan İl Başkanlığımızın talimatı üzerine şu an isimleri veremiyoruz. Yoksa bizim veremeyecek her hangi bir hesabımız yoktur.  CHP kurumsallaşmış bir partidir.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR ADAY ADAYLARININ MÜLAKAT İŞLEMLERİNİN TAMAMLANDI

CHP İl Başkanlığı tarafından yürütülen mülakatta Ataşehir aday adaylarının mülakat işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Altınkaynak, “Ataşehirle ilgili araştırma ve soru sorma işlemi bitti ancak İstanbul sadece Ataşehir’den ibaret değil. Bizim amirimiz İl Başkanımızdır. Sizin yanınızda telefon açıp sordum. Aday Adaylarla yapılan mülakatın devam ettiğini söylediler. Mülakatın bitiminden sonra genel bir değerlendirmenin ardından İlçe Başkanlarına gerekli talimatı veririz dediler. O talimattan sonra gerekli isim açıklaması yapılacaktır” dedi.

ATAŞEHİR’DE ADAY ADAYLARI; MECLİS ÜYESİ 115, BAŞKAN 5

Ataşehir’de 115 Meclis üyesi aday adayı başvurusu olduğunun altını çizen Hakkı Altınkaynak, Belediye Başkan Aday Adayın sayısı ise 5 olduğunu kaydederek; adayların açıklanması zamanı ile ilgili; “Bunların profillerini zaten biz biliyoruz. Ancak İl Başkanımız aday adaylarla ilgili bilgileri tek tek çağırarak; neden aday dayı olduklarını, partimizi neden seçtiklerini soruyorlar. Nasıl bir proje ile halkın karşısına çıkacaklarını, gördükleri eksiklikleri soruyor ve önerilerini alıyorlar. Bunların hepsi harmanlanıp bir süzgeçten geçirilerek ortak bir sonuca varıldıktan sonra sanırım gerekli talimat verilecektir” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA 2500 ADAY DAYI VAR

Altınkaynak, “Takriben 2500’e yakın aday dayı var İstanbul’da. Bu adayların hepsi partimizde görev almak isteyenlerdir. Herkesin bir düşüncesi vardır. Hepsi partimizin üyesi değildir. İçlerinde yeni üyelerde vardır. Onlarında düşünceleri alınıp harmanlandıktan sonra ortaya yeni bir şeyler çıkacaktır. Yani bu araştırmalar sonucunda başka partinin üyesi olabilme olasılığı ile geçmişinde işlendiği suçlarda olabilir. Tüm bunlar araştırıldıktan sonra kesin sonuç ortaya çıkar. Bunların dışında aday adayı olmalarını engelleyecek bir durum yok.” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.