Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak, İsraf Düzenini Hep Birlikte Değiştireceğiz

admin | 23 Mayıs 2019 | Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul’da değişimin istendiğini, değişimin önünde kimsenin duramayacağını kaydeden Hakkı Altınkaynak, 16 milyon İstanbullunun 3 milyonunun işsiz olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası, İstanbul İttifakı ortağı parti İl ve İlçe başkanları ile belediye başkanlarının katılımı ile yürütülecek.

İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleştirilen CHP’nin Kampanya Koordinasyon Toplantısına katılan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP milletvekilleri, İl ve İlçe başkanları ve İlçe belediye başkanları ile İstanbul İttifak ortaklarının katılımı ile koordinasyon merkezi tarafından görevlendirilerek ağırlıklı olarak; partilerinin iktidarda olmadığı İstanbul ilçelerinde iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

HALK DEMOKRASİYE İNANIYOR, ONLAR İNANMIYOR

Halkın demokrasiye inandığını, ancak idarecileri demokrasi kültürünün olgunlaşmadığını ifade eden Hakkı Altınkaynak, “Halk demokrasiye inanıyor. Onlar inanmıyor demokrasiye. Bu toplum her gün azarlanmayı istemiyor. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz burada. Kapı kapı dolaşacağız. 31 Mart seçimlerinden önce de yaptığımız işleri daha doğru bir şekilde yapacağız. Halkımızın iradesini hak edecek şekilde çalışacağız. Onları ikna edeceğiz.” Dedi.

SEÇİMDE HALKIN İRADESİ OLAN SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAYI BAŞARDIK

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurlarına yaptığı açıklamada, bu başarının birlikte, bir araya gelerek elde edilebileceğini gördüklerini vurgulayarak; “Bu seçimde halkın iradesi olan sandıklara sahip çıkmayı başardık. Hep beraber sahip çıktık. Ataşehir’de 11 gün diğer siyasi partilerle namusumuz gibi sahip çıktık.” Dedi.

“YENİLMEZ, SEÇİM KAYBETMEZ” ALGISINI YIKTIK

“Seçim kaybetmez, yenilmez” algısının yıkıldığını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada; “Biz bu seçimde ‘Seçim kaybetmez, yenilmez’ algısını yıktık. Bu seçimde sandıklara sahip çıkmayı da başardık.” Diye konuştu

BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİL

Hakkı Altınkaynak, konuşmasında; Bu gün Türkiye’nin her tarafından partimizin kazandığı Büyükşehir Belediye başkanları ekipleriyle İstanbul’dalar. Bunların devlet olanaklarını hunharca kullanmalarına karşı biz onurumuzla göstereceğimiz saygıyla vatandaşlarımızı ikna edeceğiz. Bu gidişatın durdurulması gerektiğini hissettireceğiz. Bu memleket sahipsiz değil. Bu ülkede TKP’den Saadet Partisi’ne kadar görüşü kimse zorla bir araya getirmedi. Bu insanların vicdan sesleri aynı duruşu gösterdi. Bunlar toplumu ayrıştırarak bir yere gidemeyeceklerini öğrenecekler. Toplum bunlara inat birleşecek.” İfadelerine yer verdi.

RANT ANLAYIŞINI YIKIP, HİZMET ANLAYIŞINI GETİRMEK LAZIM

16 Milyon İstanbullu ifadesindeki kastın, İstanbul’un kazanımlarının 16 Milyon İstanbullu ile paylaşmak olduğunu ifade eden Hakkı Altınkaynak, bir tarafta  hak edilmeyen refah seviyesine, yaşam kalitesine çıkılırken, diğer tarafta halkın perişan olduğunu aktararak; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullunun verdiği vergilerle bütçesini oluşturur, hizmetini yapar. Ekrem İmamoğlu diyor ki; benim yurttaşımın alın terini bunlar rant olarak kullanıyorlar. Biz rant olarak değil, hizmet olarak kullanacağız. Rant anlayışını yıkıp, hizmet anlayışını getirmek lazım. Bu ülkede 8 milyon işsiz var 16 milyon İstanbullunun 3 milyonu işsiz. Yoksa Türkiye kaosa gider.” Diye konuştu.

BU İSRAF DÜZENİNİ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Türkiye’de israf düzeni, kiralık araba saltanatı olduğunu iddia eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Bir yanda 8 milyon işsizin olduğu, bir başka yerde birden çok işte çalışıyor görünüp maaş alan Türkiye var. Bankamatik çalışanlarının olduğu bir Türkiye… Özellikle fakirliği teşvik edecek davranışlar oluyor. Anadolu’ya gidin kimse çalışmıyor, üretmiyor. Böyle bir Türkiye’de insanları muhtaçlık, fakirlik duygusuyla kendilerine mahkum etmeye çalışıyorlar. Bir tarafta israf ederek değerleri çöpe döküyorlar. Bir tarafta da insanlar aç. Pazarlardan insanlar artıkları topluyorlar. 1 kilo domatesin 10 – 12, bir kilo kirazın 18 lira olduğu Türkiye’deyiz. Bu israf düzenini hep birlikte değiştireceğiz.” Diye konuştu.

SANDIKLA GELDİLER, SANDIKLA GİDECEKLER

Seçimi iptal ettirenlerin yalanlarının altında ezildiklerini gördükleri söyleyen Hakkı Altınkaynak, manevi, ahlaki hiçbir değerde karşılığı olmadığını vurgulayıp, düşüncelerini “Sanki bunların tapulu mallarını ellerinden aldık. Sonuçta sandıkla geldiler, sandıkla gidecekler. Bunu öğrenecekler. Sandıkla geldiklerini be-ilenler sandıkla gideceklerini bilmezler mi? Bizim suskunluğumuz bundandır. Biz halkımıza güveniyoruz. Önümüzdeki dönemde halk ne söylüyorsa bizim stratejimiz o olacak. Türk milleti, yurttaşlar yapılan haksızlıkları görüyorlar.

YSK kararıyla tekrarlanan 23 Haziran seçimlerinde “İstanbul İtifakı” olarak nitelenen grupların da adayı olan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası, için Genel Merkez yönetimleri ile birlikte CHP ve İyi Parti milletvekilleri, CHP ve İyi Parti İl ve İlçe başkanları ile yine İl ve İlçe belediye başkanları görevlendirildikleri İstanbul ilçelerinde iş birliği içinde çalışacaklar. Yapılan programa göre görevlendirilen milletvekilleri, il ve ilçe başkan ve belediye başkanları “İstanbul İtifakı”nın muhalefette kaldığı İstanbul ilçelerde çalışmalar yürütecek.

23 Haziran seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası, İstanbul İttifakı ortağı parti İl ve İlçe başkanları ile yine İl ve İlçe belediye başkanlarının “Kampanya Koordinasyon Toplantısı” ile başladı.

İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de gerçekleştirilen CHP’nin Kampanya Koordinasyon Toplantısı, CHP Parti Yönetimi, Milletvekilleri, ilçe örgütleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.