Hoşgeldiniz  

Hakkı Altınkaynak, ‘Her Şeyi Tadında Bırakmak Lazım’

admin | 12 Aralık 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İlçe kongresi yaklaşan CHP Ataşehir’de basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Her şeyi Tadında bırakmak lazım.” İfadeleri ile veda zamanı geldiğinin işaretini veren CHP Ataşehir Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP ataşehir İlçe Kongresinin 29 Aralık 2019 Pazar günü olacağını kaydederek, “Gönül rahatlığı içerisinde görevi devretmenin onuru, rahatlığı içinde olacağım. Ben inanıyorum ki benden sonraki arkadaşlar bayrağı daha ileriye taşıyacaklardır.” Dedi.

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Partimizin üst kademeleri ile birlikte olan, 5 dönem kurultay delegeliği yapan bir kişi olarak aday olmayacağı haberini bizzat kendisi vermek istediğini kaydeden Hakkı Altınkaynak, birlikte görev yaptıkları basın mensuplarına teşekküre etti.

İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

İlçe kongresine kısa bir zaman kala yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Ataşehir Başkanı Hakkı Altınkaynak, bayrağı devretmenin zamanının geldiğini vurgulayarak yeni dönemde göreve talip olmayacağını, dolayısıyla ilçe başkanlığına aday olmayacağını kaydetti.

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI ÇOK ONURLU BİR GÖREV

Ataşehir İlçe Sekreteri Onur Çivi, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan ve Gençlik Kolları Başkanı Erdi Aıkgül ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşısına geçen CHP Ataşehir Başkanı Hakkı Altınkaynak, 8 yıldır görev yaptığı ilçe başkanlığı görevinin sonuna geldiğini paylaşmak istediğini kaydederek; “Geldiğimiz günün heyecanıyla görev icabı veda edeceğiz demiştim. 15 günümüz var ama uzun süre görev yaptığımız kadın kolları, gençlik kolları ve yönetim kurulumuzla basın mensuplarıyla önceden buluşmak istedik. Çok onurlu bir görev CHP ilçe başkanlığı. Dünyanın en eski ve diri partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 450 bin nüfuslu kentinde ilçe başkanı olmak sorumluluğu ne kadar ağırsa; sorumluluğu da bizim için o kadar değerli. Biz bu görevi yaptık.

HER ŞEYİ TADINDA BIRAKMAK LAZIM

Son yönetim döneminde üç başarılı seçim dönemi yaşandığına dikkat çeken CHP Ataşehir Başkanı Hakkı Altınkaynak, örgütü ve paydaşları ile birlikte imza attıkları başarılar ile 23 Haziran’da İBB sürecini de tamamladıklarını ifade ederek; “Güzel bir sözümüz var; Her şeyi Tadında bırakmak lazım. Ben 23 Haziran seçimleri sonrasında şahsım adına bu görevi tadında bırakmam gerektiğini söylemiştim. Dostlarımız, arkadaşlarımız ve ailenizle görüşerek bu sürecin noktalanmasının uygun olacağına karar verdik. -Mahkeme kadıya mülk değildir- dedik. Bizden sonra gelecek arkadaşların önünü açmak için fırsat vermek istedik.” Şeklinde konuştu.

GELDİĞİMİZ YERİN VE BULUNDUĞU KONUMUN FARKINDAYIZ

Doya doya, büyük bir coşkuyla ve arkadaşları ile birlikte görevlerini yaptıklarını ifade eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,  geldikleri yerin ve bulunduğu konumun farkında olduğunu kaydederek; “Hiçbir zaman örgütümüze, sokaktaki insanlara asla ukalalık yapmadık. Hep alçak gönüllü olmaya çalıştık. Aldığımız terbiye bize bunu öğretmişti.” Dedi.

UYUM İÇERİSİNDE BİR SÜREÇ YAŞANDI

Görev yaptığı süre içerisinde Ataşehir Belediye Başkanı battal İlgezdi ile saygın bir ilişki yürüttüklerinin altını çizen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, uyum içerisinde bir süreç yaşandığına işaret ederek; “Biz Ataşehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin karakter ve kimliğini yansıtmaya çalıştık. CHP’li olmayan yurttaşlarımızın neler düşündüğünü bilmek gerekiyordu. Bu nedenle biz hep sahadaydık. Belki de rakiplerimizin beklemediği performansla sahadaydık. Buna şahit örgütümüzdür.” İfadelerini aktardı.

ATAŞEHİR’DE SON YILLARDA GÜVEN GELDİ ÖRGÜTÜMÜZE

CHP’nin tarifinin rakipleri tarafından kendilerine göre tarif edildiğinin altını çizen Hakkı Altınkaynak, kendilerine düşenin partilerinin kendi tarifleri gibi olduğunun kanıtlanması gereği inancı ile çalıştıklarını ifade ettiği açıklamasında; “Bunun için insanlarla diyalog kurmamız gerekiyordu. Cenazelerinde, düğünlerinde yanlarında olmamız gerekiyordu. Arkadaşlarımızla birlikte bu heyecanı doya doya yaşadık. Elbette eksiklerimiz var. Ama Ataşehir’de son yıllarda güven geldi örgütümüze. Özlemini çektiğimiz çalışma şeklini Ataşehir’de uygulamaya koyduk.” Duygu ve düşüncelerini ifadeleriyle aktardı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.