Hoşgeldiniz  

Habire Yahşi’de Düzenlenen Törenle Etik Haftası Kutlandı

admin | 30 Mayıs 2019 | Ataşehir, Eğitim, Manşet A- A+

Ataşehir Kaymakamlığı, Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Etik Günü ve Haftası nedeniyle bir kutlama programı düzenledi.

Habire Yahşi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Aslında biz, yaratılanı Yaradan’dan dolayı hoş gören böyle bir medeniyetin çocuklarıyız. Moral değerlerimizi ve ahlaki değerlerimizi özümsememiz ve fıtratımızın bir parçası haline getirmemiz gerekir. Bunu başardığımız zaman çok büyük şeyler kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Ertuğrul Bilican; “Yaradılanı Yaradan’dan dolayı hoş gören bir medeniyetin çocuklarıyız”

Ataşehir Kaymakamlığı’nın 25-31 Mayıs Etik Günü ve Haftası nedeniyle düzenlediği program Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Habire Yahşi Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan HYAL Okul Müdürü Ramazan Demirci, 25- 31 Mayıs arasındaki günleri kapsayan Etik Haftası münasebetiyle hazırladığımız programa hoş geldiniz diyerek; “Hazırlamış olduğumuz Etik Haftası ile ilgili programın önemini hepimiz biliyoruz. Okulumuz öğretmenleri öğrencileriyle birlikte bu anlamlı gün ve hafta için bir program hazırladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim” dedi.

Okul Müdürünün konuşmasından sonra Habire Yahşi Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yücel Öztürk günün anlam ve önemini belirten bir sunum yaptı.

“YARATILANI YARADAN’DAN DOLAYI HOŞ GÖREN BÖYLE BİR MEDENİYETİN ÇOCUKLARIYIZ”

Sunumdan sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Etik ve Ahlak kavramları üzerine fazla kafa yormayın. Etik batı kaynaklı bir kelimedir. Ahlak ise doğu yani bizim kullandığımız bir kelimedir. Asırlardır gelen çoğu dini kaynak olmak üzere kültürel ve o tüm değerler manzumesi insanın doğası yani yapısı olmasıdır. Örneğin Adalet kavramından, vicdan kavramından söz ediyoruz. Birbiriyle yakın veya aynı olan insanların birbirlerine karşı adaletli olması veya vicdanlı davranması adaletli ve vicdan sahibi olmak değildir. Bütün insanlığa karşı, sizin gibi düşünen düşünmeyen, sizin gibi yaşayan yaşamayan kimse herkese karşı adaletli ve vicdanlı olmak gerekir.   Hepimiz, herkes bunları çok konuşur ama sadece kendimiz için uygularız. Hâlbuki herkes için olursa o zaman bir değer ifade eder. Aslında biz, yaratılanı Yaradan’dan dolayı hoş gören böyle bir medeniyetin çocuklarıyız. Moral değerlerimizi ve ahlaki değerlerimizi özümsememiz ve fıtratımızın bir parçası haline getirmemiz gerekir. Bunu başardığımız zaman çok büyük şeyler kazanacağımıza inanıyorum. Programı düzenleyen başta okul müdürüne, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Etik kurallarla ilgili hazırlanan slayt ve öğrencilerin sunduğu lirik gösterimi sonunda toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Protokol, daha sonra okulun fuaye alanında ki resim sergisini gezerek ilgililerden bilgi aldılar.

HYAL Konferans Salonun da düzenlenen programa, Garnizon Komutan Vekili Albay Faruk Özeşme, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Av. M. Naim Yağcı, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, İlçe Başkan Yardımcıları Adem Yılmaz, Burak Çiftçi, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mikayil Bektaş, HYAL Okul Müdürü Ramazan Demirci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.