Hoşgeldiniz  

Hababam Vokal Grubu Hababam Sınıfı şarkılarını Bugüne Taşıyor

admin | 06 Mayıs 2019 | Genel, Magazin, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Üst Manşet A- A+

Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık Hababam Vokal Grubu ile, Hababam Sınıfı Tatilde filminde giydikleri izci kıyafetleriyle Hababam Sınıfı şarkılarını yeni kulaklara taşıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Eski kuşakların, 1970 ve 80’li yılların efsane sinema dizisi Hababam Sınıfı oyuncularından Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık  kurdukları Hababam Vokal grubu ile Hababam kültürünü yeni kuşaklarla buluştururken, seslendirdikleri nostaljik film şarkıları ile anıları tazeliyorlar.

HABABAM SINIFI TATİLDE FİLMİ KOSTÜMLERİYLE SAHNEDELER

Unutulmaz sinema eseri Hababam Sınıfı’nın ünlü oyuncuları Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık, Hababam Sınıfı Tatilde filminde giydikleri izci kıyafetleri ile Hababam Vokal Grubu gösterisini sahneleyip şarkılar seslendiriyorlar.

HABABAM SINIFI’NIN BACAKSIZI, HAYTA İSMAİL’İ, YAKIŞIKLI’SI HABABAM VOKAL’DE

Hababam Sınıfı’nın Bacaksızı, Gülen Çocuk Tuncay Akça, Hayta İsmail’i Ahmet Arıman ve sınıfın yakışıklı öğrencilerinden Teoman Ayık bir araya gelerek Hababam Vokal Gurubunu kurdular. Bu üçlü Hababam Vokal Gurubu adıyla sahne alarak eski film şarkılarını eni nesillerle buluşturuyor.

HABABAM VOKAL GRUBU ADD ETKİNLİĞİYLE ATAŞEHİR’DE

23 Nisan’ın Çocuk bayramı ve Atatürk’ün çocuklara hediyesi olduğunu kaydeden Hababam Sınıfı Vokal Grubu üyeleri ADD tarafından Ataşehir’de düzenlenen etkinlikte sahne alarak çocukları eğlendirirken;  “23 Nisan En güzel bayramlarımızda bir tanesi.” Dediler.

NOSTALJİYİ YAŞATIYORUZ, ANILARIMIZI AKTARIYORUZ

Eski Hababam Sınıfı kadrosundan kalan az sayıda insanlardan Hababam Sınıfı’nın Bacaksızı, Gülen Çocuk Tuncay Akça, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için yaptığı açıklamada, “Biz bir grup kurduk. Bu gurupla nostaljik olarak eski Yeşilçam klasiklerini sahnede seslendiriyoruz. Aslında anılarımızı aktarıyoruz.. Anılarımız anlatırken aklımıza böyle bir fikir geldi. Hababam ve Yeşilçam parçalarını söylemeye başladık. O nostaljiyi yaşatıyoruz. İnsanlar da bunları dinliyor, çok keyif alıyorlar.  Biz de keyif almaya başladık. Hem sinema, hem diziler, hem de Hababam şarkılarıyla devam ediyoruz. Çok güzel bir proje oldu.”  İfadelerine yer verdi.

YENİ YAPIMLARDA BİZLERE ROL VERMİYORLAR

Vatandaşların eskiyi istediğini, kendilerine yoğun ilgi gösterdiklerini vurgulayan Hababam Sınıfı oyuncusu Tuncay Akça, yeni kuşak yapımcılara sitem ederek, “Ne yazık ki yeni yapımlarda bizlere rol vermiyorlar. Bizlere sorulduğu zaman da Yeşilçam için iyi şeyler yapıldığı için bir şey söylemek istemiyoruz. Ama insanlarımızın takdirine bırakıyoruz. Bizimkiler 3 – 4  kuşağı birleştirdi, büyüttü. Son yapılanlar sanatsal değil. Biz, Hababam Sınıfı yeni yapımları ile ilgili halktan tepkileri alıyoruz. -Biz, eski Hababamların bozulmamasını, yaşatılmasını istiyoruz.- diyorlar. Yenilerde eski Hababam Sınıfı çıkmaz; çünkü onlarda emek vardı.” Diye konuştu.

HABABAM SINIFI KÜLTÜRÜNÜ YENİ KUŞAKLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Müzisyen kimliğinin de altını çizen altını çizen Hayta İsmail karakteri ile hafızalara yerleşen Ahmet Arıman, Hababam Sınıfı filmine başlamadan önce de müzisyen olduğunu kaydederek; “Böyle bir fikir geldi aklımıza. Hem nostalji yaşatmak, hem de çocukları eğlendirerek Hababam Sınıfı kültürünü yeni kuşaklara taşımayı hedefliyoruz. Sahneye çıkınca biz eskilerden de bahsediyoruz. Zaten Hababam Sınıfı şarkıları söylüyoruz. Kıyafeti de Hababam ile ilgili Hababam Vokal Grubumuz var. “ Dedi.

NOSTALJİK HABABAM ŞARKILARI SÖYLÜYORUZ

Grubun üç üyesinin de Hababam Sınıfı oyuncusu olduklarını kaydeden sınıfın yakışıklı öğrencilerinden Teoman Ayık, Hababam Vokal Gurubu ile ortak bir projede buluştuklarını vurgulayarak; “Nostaljik Hababam şarkıları söylüyoruz. İstekler üzerine son zamanlarda Hababam Sınıfı şarkıları dışına da çıkarak, Ankara ve Barış Manço şarkıları söylemeye devam ediyoruz. Yeni kuşakları Hababam Sınıfı şarkıları ile tanıştırıyoruz.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.