Hoşgeldiniz  

Gürsel Tekin: Depremlerden En Küçük Ders Çıkaramadık

admin | 15 Ağustos 2018 | Ataşehir CHP, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaşanan depremlerden ders çıkarılmadığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “ 17 Ağustos ve diğer yaşanan depremlerden en küçük bir ders dahi çıkaramadık. 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve büyüklüğü 7.4 olan deprem nedeniyle 17.479 yurttaşımız hayatını kaybetmiş,  45.953 kişi yaralanmış, 244.383 civarında konut ve işyeri hasar görmüş, üretim kaybı dahil GSMH üzerindeki olumsuz doğrudan ve dolaylı etkisi yaklaşık 15 milyar ABD Doları olarak hesaplanmıştı”.

Tekin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “17 Ağustos 1999 Marmara depreminin devasa boyutta bir felakete dönüşmesinin temel nedeninin; yeterince mühendislik hizmeti görmemiş depreme dayanaksız yapılar, sağlıksız ve plansız kentleşmeler ile yanlış yerleşim alanlarının belirlenmesi olduğu gerçeği herkes tarafından kabul edilmiş olmalıydı…

Oysa, aradan geçen 19 yıldan sonra bugün dahi hasarlı konutlarda ikamet ediliyor olması bile, yapılanların  “durumun idare edilmesinden” öte bir anlamı olmadığını açıkça göstermektedir. Geriye dönüp baktığımızda bugün sadece bir arpa boyu yol aldığımızı görüyoruz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.