Hoşgeldiniz  

Görevini Yapan Basın Mensubu Darp Edildi

admin | 31 Ekim 2013 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

muhabir-darpCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT Çankırı Şabanözü’nde basın mensubunun 2 kişinin saldırısına uğrayarak darp edilmesi haberi üzerine bir açıklama yaptı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ÖĞÜT yaptığı açıklamada; saldırının amacının ilerde netleşeceğini beklediğini, ancak yaklaşan yerel seçim sürecinde bu tür saldırıların artmasından endişe ettiğini dile getirdi.

Görevini yaparken darp edilen basın mensubuna geçmiş olsun dileğini ileten Kadir Gökmen Öğüt’ün konu ile ilgili açıklaması şöyle:

29 Ekim Salı günü Çankırı Şabanözü’nde Hasan Karabulut isimli bir basın mensubunun Yeni Mahalle’de yapımı süren asfalt çalışmalarını görüntülemeye çalıştığı esnada 2 kişinin saldırısına uğrayarak darp edilmesi haberi, şahsımı derinden üzmüştür. Bu saldırının amacının ne olduğu ilerleyen günlerde netlik kazanacağını ve adli makamların gerekli adımları bir an önce atacağına inanıyorum. Yerel seçimler yaklaştıkça basına yönelik bu ve benzeri saldırıların artması endişesi taşıdığımı bu vesile ile de belirtmek isterim. Yerel basının demokrasimizin en önemli gücü olduğunu düşünen bir kişi olarak gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve bu elim olayı şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Bu tür olayların bir daha tekrar etmemesi umudu ile Çankırı basınının tüm değerli emekçilerini ve hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.

Kadir Gökmen ÖĞÜT
CHP İstanbul Milletvekili

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.