Hoşgeldiniz  

Gezi Parkı Davasında 9 Sanık Hakkında Beraat

admin | 18 Şubat 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu 1’i tutuklu 16 sanığın yargılandığı Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada beraat kararı çıktı.

Aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu 1’i tutuklu 16 sanığın Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

9 SANIĞA TÜM SUÇLARDAN BERAAT

Mahkeme salonunda bulunan 9 sanık tüm suçlamalardan beraat ederken, ifadesi alınmayan 7 sanığın dosyası ise ayrıldı.

Mahkeme heyeti, firari sanıkların haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

OSMAN KAVALA’YA TAHLİYE KARARI

Davanın tek tutuklu sadığı olan Osman Kavala için de tahliye kararı çiktı. Kararla birlikte Osman Kavala’nın tahliyesine hükmeden mahkeme heyeti, sanıklar Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay’ın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” , “Yağma” , “mala zarar verme” , “kasten yaralama”, suçlarından ayrı ayrı beraatine hükmetti. Mahkeme heyeti, kararında suçlamaların “somut ve kesin delile” dayanmadığına yer verdi.

FİRARİ SANIKLARIN DOSYASI AYRILDI, İFADE KARARI ÇIKTI

Mahkeme heyeti ayrıca, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handar Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Memet Ali Alabora hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararları kaldırılarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi ve dosyayı ayırdı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.