Hoşgeldiniz  

GELENEKSEL ŞENLİK ÇÖREKÇİLERLİLERİ BULUŞTURACAK

admin | 02 Temmuz 2016 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

corekciler_senlik_Muhtarlık ve İstanbul’daki Çörekçiler Köyü Derneği işbirliğiyle her yıl düzenlenen Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği 08 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleştiriliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bu yıl 16’sı düzenlenen Mevild-i Şerif’in okunacağı ve yöresel lezzet “Keşek” ikramının yapılacağı Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği Ramazan Bayramından sonraki ilk gün olan 08 Temmuz 2016 Cuma günü Cuma namazı sonrası başlıyor.

Çörekçiler Köyü Muhtarı Ahmet Koca ve Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kale imzası ile iletilen davetiyede 16. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği köyün kenarında yer alan ADA mevkiinde gerçekleştirilecek.

Cuma namazı sonrası okunan Mevild-i Şerif sonrası yöresel lezzet “Keşkek” ikramı ile devam edecek olan 16. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği yöre ses ve saz sanatçıların performansları eşliğinde yapılacak çeşitli eğlence ve gösteriler ile gece geç saatlere kadar sürecek.

Çörekçiler Köyü Muhtarı Ahmet Koca ve Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kale ve yönetimi işbirliğiyle köylülerin desteğiyle düzenlenen Çörekçiler Köyü Şenliği, köy dışında yaşayan yaz tatili, bayram gibi nedenlerle sılayı rahim edenlerin birbirleri ile tanışarak kaynaşmalarını ve Çörekçlilerlilerin köye gelmeleri, ata – baba topraklarını ziyaret etmelerini teşvik amacı ile gerçekleştiriliyor.corekciler_senlik

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.