Hoşgeldiniz  

‘Geleceğe Nefes Ol’ Fidan Dikim Kampanyasında Rekor Geldi

admin | 13 Kasım 2019 | Ataşehir Ak Parti, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

“Geleceğe nefes Ol” fidan dikim kampanyası kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan fidan dikimi etkinliğinde hedef aşılarak 11 milyon rekoruna ulaşıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye, 1 saat içinde en çok ağaç dikme rekorunu Çorum’da kırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı, 303 bin 150 fidanla bu alanda zirveye oturdu. Müjdeli haberi Guinness Hakemi duyurdu.

Başkan Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğini Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkisinde saat 11.11’de başlattı.

11 KASIM AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ’N ATAŞEHİR’DE KATILDI

“Geleceğe Nefes Ol” sloganı ile başlatılan fidan dikim kampanyasına Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilatından destek geldi.

“Geleceğe Nefes Ol” fidan dikim kampanyasına katılan Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, yaptığı paylaşımda; “11.Kasım Milli Ağaçlandırma gününde saat 11:11de Tarım ve Orman Bakanlığımızın organizasyonu ile 81 ile 2023 noktada 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Sözde deği özde çevre, yeşil, yaşanabilir çevre…” ifadelerine yer verdi.

“GELECEĞE NEFES OL” FİDAN DİKİM KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes Ol” fidan dikim kampanyasına üniversite öğrencileri de katıldı.

Türkiye’nin 2023 noktasında Saat 11.11’de 11 milyon fidanı toprakla buluşturulan “Geleceğe Nefes Ol” fidan dikim kampanyasına öğretim üyeleri ve öğrencilerinden ağaç dikme seferberliğine destek geldi.

Türkiye, 11 Kasım’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde Çorum’da gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Müjdeli haberi Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan ederek, 2023 noktada 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak için halka çağrı yapmıştı.

303 BİN 150 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Kentte 232 bin 647 fidanla Endonezya’ya ait “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunu ele geçirmek için 303 bin 150 adet, vatandaşlar için de 96 bin 111 adet olmak üzere toplamda 399 bin 261 adet fidan, il genelindeki 328 farklı noktada toprakla buluşturuldu.

REKOR ÇORUM’DAN GELDİ

Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, “1 saat içinde en çok ağaç dikme rekoru, Çorum’da, 303 bin 150 fidanla Tarım ve Orman Bakanlığına ait oldu.” açıklamasını yaptı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.