Hoşgeldiniz  

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı Törenle Açıldı

admin | 12 Mart 2019 | Ataşehir Ak Parti, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

İstanbul ulaşımında hissedilir rahatlama yaşatması beklenen Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatlarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törendeki konuşmasına, “İstanbul’un bir ucundan, Marmaray’la boğazın altından geçip diğer ucuna kadar giden banliyö tren hattının, ülkemize, şehrimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kartal Meydanı’nda yapılan ilk törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından makinist koltuğuna geçerek banliyö trenini kullandı.

 “TRAFİKTE ÇOK ÖNEMLİ BİR RAHATLAMAYA YOL AÇACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlamaya yol açacağının altını çizerek, “Gebze-Halkalı banliyö tren hattı, eskiden 185 dakikada kat edilebilen mesafeyi 115 dakikaya indirerek İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul’un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat; saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifadeyle normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak. İstanbul’un tam 10 ilçesi, bu hattı doğrudan kullanma imkânına sahip olacaktır. Toplamda Marmaray’la birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat, diğer metro, tramvay ve deniz hatlarımıza olan entegrasyonuyla da İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlamaya yol açacaktır.” Diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.