Hoşgeldiniz  

Gaziler Eski ve Yeni Ataşehir Kaymakamlarını  Buluşturdu

admin | 03 Ekim 2018 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle gaziler ve Şehit yakınları onuruna düzenlenen yemekli program Ataşehir’in eski ve yeni kaymakamını buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı tarafından her yıl geleneksel olarak 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen resepsiyon yemeği, Hatay iline bağlı Kırıkhan ilçesine Kaymakam olarak atanan Zafer Karamehmetoğlu ve Yeni Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın ortak kararı ile 2 Ekim Salı günü Mimar Sinan Camii Çarşı Katındaki salonda gerçekleştirildi. 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen davet Zafer Karamehmetoğlu ile şehit ve gazi ailelerine veda, İsmail Hakkı Ertaş ile tanışma yemeğine dönüştü.

Şehit Aileleri, Gaziler ve aileleri onuruna Kaymakamlık tarafından düzenlenen yemek programına Kore, Kıbrıs, 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri ile birlikte; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, önceki Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanlığı adına Tuğ General Salih Akay ve İkmal Albay Metin Durmuş, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Çerkez, Sadi Özata, SDYV Müdürü Hüseyin Aydın, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Hafız Yunus Balcıoğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyfi Güneysu, Nüfus Müdürü Dursun Kırış, Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya,  Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, AK Parti İlçe Başkan Vekili Metin Karahancı ve yönetmi, MHP İlçe Başkanı Sadun Bizel ve yönetimi, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz ve yönetimi, Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Şube Başkanı Recep İşen, Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Rahman Baki, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ, Mahalle Muhtarları ve davetliler katıldı.

Şehit Aileleri, Gaziler ve aileleri onuruna Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, Ataşehir Mimar Sinan Camii Baş Hafız İmamı Yunus Balcıoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Atşehir’in eski ve yeni her iki kaymakamı davetliler Kore, Kıbrıs, 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri mensuplarını masalarında tek tek ziyaret ederek sohbet ettiler.

Mimar Sinan Camii’nde Şehit aileleri ve gaziler ile aileleri onuruna düzenlenen yemekli programda yaptıkları konuşmalarda Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Ataşehirlilere merhaba derken, Hatay’ın Kırıkhan İlçe Kaymakamı olarak atanan Zafer Karamehmetoğlu’da Ataşehir’e veda etti.

Recep Kenan paylaştı: 2 Ekim 2018 Salı

GAZİLERİMİZİN GÜNÜNÜ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Hatay ili Kırıkhan ilçesine Kaymakam olarak atanan Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir’deki gaziler günü nedeniyle düzenlenen organizasyonda; “Değerli meslektaşım ile karşılıklı görüşerek 19 Eylül haftasındaki etkinliğimizi bugüne erteledik. 19 Eylül haftasında gaziler günü resmi programlarımızı icra ettik. Gazilerimizin gaziler gününü yürekten kutluyorum. Vatan, ezan, kur’an ve kutsal değerlerimiz, bağımsızlığımız için bunlar şehitlerimiz ve gazilerimiz göğüslerini siper ettiler. Bu vatanın ve aziz milletimizin kendilerine çok borcu var. Bu memleketin bağımsızlığına ve mukaddes değerlerine muhafaza ve müdafaa noktasındaki çaba ve gayretleri sırasında gerek muharebelerde ve savaşlarda, gerekse güneydoğu’da terörle mücadele de, gerekse yakın zamanda 15 Temmuz’da merhum hadisesinde şehit olan bütün şehitlerimize ve mazideki bütün ecdadımızın şühedalarına, şehitlerine cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Ve bu mücadelede yaralanan ve bugün aramızda olan özellikle Kore Gazimiz ve değerli büyüğümüz Muhsin Yılmaz abimizden Allah ondan razı olsun, hiç bir programımızı eksik etmedi ve hep katıldı” şeklinde konuştu.

HAKKINIZI, HUKUKUNUZU HELAL EDİN

Yeni Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile İzmir’in Dikili ilçesindeki görevinde iken, tesadüfen karlı bir havada mahsur kaldığı Balıkesir’in İvrindi ilçesinde tanıştığını söyleyen Zafer Karamehmetoğlu, konuşmasında “Kendisinin hemşehrim olduğunu o dönemde öğrenmiştim. Hem güzel bir tesadüf hem de güzel bir tevâfuk oldu. Kendisi ile bugün hem devir teslim gibi bir vazife değişimi uygulamasını sizlerle beraber yaşıyoruz. Ben inanıyorum ki, kendisi bizden daha çok hizmet edecektir. Ben, bizlerle birlikte koşturan sizlere çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı, hukukunuzu bizlere helal edin. Ben Ataşehirli oldum. Biz yine Ataşehir’de olmaya devam edeceğiz” dedi.

Recep Kenan paylaştı: 2 Ekim 2018 Salı

AZ RASTLANAN BİR YEMEĞE KATILIYORSUNUZ

Kendisinin İzmir’in Dikili ve benimde Balıkesir-İvrindi İlçesindeki görevi sırasında tanıştıklarını yineleyen Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, konuşmasında, “Özellikle bizim mesleğimizde az rastlanan bir yemeğe katılıyorsunuz. İki kaymakamın sizlerle beraber olması oldukça güzel ve onur verici davranış… Hem kaymakam abim hemde şahsım olarak sizlerle birlikte böylesi anlamlı bir yemekte buluşmaktan onur duyuyorum. Bildiğiniz üzere 19 Eylül Gaziler haftası münasebetiyle elleri öpülesi minnet borçlu olduğumuz şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz için düzenlenen bu yemeğe geldiğinizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyor, görevimin ertesi gününde sizlerle birlikte olmaktan dolayı gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

BU MİLLET ŞÜHEDA EVLADIDIR

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, konuşmasını “Çanakkale Zaferimizi 18 Mart’tı Şehitler Haftası, Sakarya Muharebesi sonrasında TBMM tarafından başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve gazi rütbesinin verildiği 19 Eylül’ü de gaziler günü olarak kutlamaktayız. 19 Eylül’deki etkinliğimizi bugüne alarak sizlerle tanışma fırsatı bulduk. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin makamı o kadar yücedir ki, bizim anlamamız mümkün değildir. Bu millet şüheda evladıdır” şeklinde sürdürdü.

AL BAYRAĞIMIZIN ALTINDA BİZLERİ TOPLAYAN GAZA RUHUDUR

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, “Bu aziz milletimiz gazi millettir. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan kalmasında, milletimizin ilelebet payidar olmasında hiç kuşkusuz inancımızdaki gaza anlayışımızın önemi büyüktür. Sultan Alparslan 1071’de Anadolu Kapılarına, Fatih Sultan Mehmet 1453’te İstanbul Surlarına dayandığında Çanakkale’de, istiklal harbinde yedi düvele karşı verilen mücadele de son olarak 15 Temmuz’da ayyıldız al bayrağımızın altında bizleri toplayan ruh gaza ruhudur” dedi.

BU TOPRAKLARI BİZLERE VATAN YAPANLARA MİNNETTARIZ

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz tarafından şehit ailelerimiz ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak için çeşitli düzenlemeler yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor. Bizlerde Ataşehir Kaymakamlığı olarak sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Sizin dertlerinizle dertleniyor olacağız. Bizi her zaman yanınızda göreceksiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara minnettarız. Onlara çok şey borçluyuz. Bu vesileyle tekrar Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum.”

Şehitler ve ebediyete intiklal eden gazilerin ruhu için duayı ise Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal yaptı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.